Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija smogė 70 su kurdų grupuotėmis Sirijoje ir Irake susijusių objektų

Turkija, keršydama už 12 turkų karių žūtį Irake, per šią savaitę surengtus antskrydžius smogė daugiau kaip 70 objektų, kurie, kaip įtariama, yra susiję su kurdų grupuotėmis Sirijoje ir Šiaurės Irake, trečiadienį pranešė Turkijos gynybos ministras.
DELIL SOULEIMAN / AFP
DELIL SOULEIMAN / AFP

Per smūgius ir susirėmimus sausumoje žuvo mažiausiai 59 kurdų kovotojai, Yasaras Guleras (Jašaras Giuleras) sakė vaizdo pranešime, skirtame aukščiausiems kariuomenės pareigūnams. Šis įrašas buvo paskelbtas socialiniame tinkle „X“.

„Mūsų skausmas didelis, bet mūsų ryžtas beribis, – teigė Y. Guleras. – Mes atkeršijome už savo brangių vaikų (mirtį) ir toliau tai darysime.“

Kurdų grupuotės iš karto nepateikė jokio pareiškimo, o žuvusiųjų skaičiaus nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Penktadienį su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK) susiję kovotojai bandė prasiskverbti į Turkijos bazę Šiaurės Irako pusiau autonominiame kurdų regione, pranešė Turkijos pareigūnai. Per kilusį susišaudymą žuvo šeši turkų kariai. Kitą dieną per susirėmimus su kurdų kovotojais žuvo dar šeši turkų kariai.

Atsakydama į tai, Turkija pradėjo smūgius prieš objektus, kurie, anot pareigūnų, buvo susiję su PKK Irake ir Sirijoje.

Kurdų vadovaujamų Sirijos demokratinių pajėgų atstovas spaudai sakė, kad pirmadienį per antskrydžius Sirijos šiaurės rytuose žuvo mažiausiai aštuoni civiliai. Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ teigė, kad dar 12 žmonių buvo sužeisti.

Turkija tvirtina, kad labai stengiasi išvengti civilių aukų ir žalos kultūros paveldui.

Šiaurės Irake bazes turinti PKK jau dešimtmečius vykdo sukilimą Turkijoje, o Ankaros sąjungininkės Vakarų šalys, įskaitant JAV, PKK laiko teroristine organizacija. Nuo konflikto pradžios 1984 metais žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

Tačiau Turkija ir JAV nesutaria dėl Sirijos kurdų grupių, kurios yra Vašingtono sąjungininkės kovoje su grupuote „Islamo valstybė“ Sirijoje, statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito