Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijoje už grotų atsidūrė per 2 tūkst. įtariamų nesėkmingo perversmo dalyvių

Turkijos teismai iki šiol skyrė laisvės atėmimo bausmes daugiau nei 2 tūkst. žmonių, įtariamiems prisidėjus prie nesėkmingo mėginimo 2016-aisiais nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, ketvirtadienį pranešė Turkijos teisingumo ministras.
Nepavykęs perversmas Turkijoje
Nepavykęs perversmas Turkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iš 287 bylų buvo užbaigtos 171: 2140 teisiamųjų buvo skirta laisvės atėmimo bausmė, o 1478 buvo išteisinti“, – valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai sakė Abdulhamitas Gulas.

„Spėju, kad likusios bylos bus užbaigtos iki 2018-ųjų pabaigos“, – pridūrė jis.

Vyriausybė kaltina musulmonų pamokslininką Fethullah Guleną 2016-aisiais surengus nepavykusį perversmą, o pats JAV gyvenantis dvasininkas jam metamus kaltinimus neigia.

Po nesėkmingo pučo Turkijos valdžia suėmė tūkstančius žmonių, įskaitant karius, policininkus ir teisėjus, įtariamus ryšiais su F.Guleno judėjimu, kurį Ankara praminė „Fethullah teroristų organizacija“ (FETO).

Bylos nagrinėjamos keliuose Turkijos miestuose.

Prieš dvejus metus šalyje paskelbus neįprastąją padėtį, iš pareigų buvo nušalinti ar atleisti tūkstančiai valstybės tarnautojų, tokių kaip mokytojai, policijos pareigūnai ir teisėjai.

Šių veiksmų mastas sulaukė daug kritikos Vakarų šalyse, tačiau Ankara tvirtina, kad jie yra būtini norint išvaduoti Turkiją nuo, kaip teigia R.T.Erdoganas, „viruso“, kilusio F.Guleno šalininkams užvaldžius svarbių Turkijos institucijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas