Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijos premjeras atšaukė pasiūlymą mokėti kompensaciją Rusijai

Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas antradienį atšaukė savo anksčiau pateiktą pasiūlymą sumokėti kompensaciją Rusijai už pernai lapkritį numuštą tos šalies karinį lėktuvą, pranešė žiniasklaida.
Binali Yildirimas
Binali Yildirimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kompensavimas Rusijai nesvarstomas – mes tik išreiškėme apgailestavimą“, – televizija „CNN-Turk“ citavo B.Yildirimo žodžius, praėjus kelioms valandoms po to, kai premjeras pareiškė, kad Ankara pasiruošusi pasiūlyti kompensaciją dėl incidento, sužlugdžiusio abiejų šalių ryšius.

Pirmadienio vakarą kalbėdamas visuomenei televizijai TRT, B.Yildirimas sakė: „Esame sakę, kad prireikus esame pasiruošę sumokėti kompensaciją.“

Naujausia sumaištis kilo kitą dieną po didelio diplomatinio proveržio, mėginant užbaigti krizę santykiuose tarp abiejų šalių, kurios palaiko priešingas stovyklas Sirijos pilietiniame kare, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pasiūlė susitaikyti.

Kremlius sakė, kad R.T.Erdoganas atsiprašė dėl incidento, įvykusio prie Turkijos ir Sirijos sienos.

Tačiau Turkijos pareigūnai sakė, kad R.T.Erdoganas savo laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tik „išreiškė apgailestavimą“ dėl to incidento, o ne tiesiogiai atsiprašė.

Nors pasiūlymas sumokėti kompensaciją buvo atšauktas, R.T.Erdoganas ir V.Putinas trečiadienį kalbėsis telefonu – pirmąkart po to, kai buvo numuštas tas lėktuvas, nurodė Kremlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas