Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:10 /13:05

Turkijos rytuose – 5,9 balo žemės drebėjimas

Turkijos rytuose trečiadienį įvyko vidutinio stiprumo žemės drebėjimas, teigiama oficialiuose ir žiniasklaidos pranešimuose.
Turkijos rytuose – 5 / Tolga Ildun / ZUMAPRESS.com
Turkijos rytuose – 5 / Tolga Ildun / ZUMAPRESS.com

Juose apie sužeistuosius ar padarytą žalą neskelbiama.

Drebėjimas įvyko 10 val. 46 min. vietos (ir Lietuvos laiku) Kalės mieste Malatijos provincijoje, kuri smarkiai nukentėjo nuo 2023 metų vasario 6 dieną įvykusio stipraus 7,8 balo žemės drebėjimo, per kurį Turkijoje žuvo daugiau kaip 53,5 tūkst., o kaimyninėje Sirijoje – beveik 6 tūkst. žmonių.

Vyriausybinės Nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo valdybos duomenimis, drebėjimas buvo juntamas Dijarbakyro, Elaziho ir Malatijos miestuose, pranešė televizija „HaberTurk“.

Televizija teigė, kad Dijarbakyre žmonės apimti panikos bėgo iš namų.

„Kol kas po 5,9 balo stiprumo žemės drebėjimo nėra nei žmonių aukų, nei turto sunaikinimo“, – socialiniame tinkle „X“ rašė nelaimių valdymo agentūra.

Netrukus vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) pranešė, kad apgriuvo trys pastatai trijose vietovėse ir kad pagalbos tarnybos sulaukė kelių dešimčių pagalbos skambučių.

Malatija buvo viena iš 11 provincijų, kurias nuniokojo galingas žemės drebėjimas, praėjusiais metais smogęs teritorijoms Turkijoje ir šiaurinei Sirijos daliai.

Malatijos pareigūnai taip pat teigė, kad šiuo metu nėra nieko neigiamo, apie ką būtų galima pranešti, nors provincijos gubernatorius teigė, kad visos pradinės ir vidurinės mokyklos dienai bus uždarytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito