Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijos teismas nuteisė kalėti JAV konsulato darbuotoją turką

Turkijos teismas vieną JAV konsulato darbuotoją turką dėl kaltinimų „padėjus ginkluotai teroristinei grupei“ antradienį nuteisė kalėti daugiau kaip penkerius metus, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / „Scanpix“/AP nuotr.

Turkijos piliečiui Nazmi Mete Canturkui, kuris dirbo konsulate Stambule saugumo pareigūnu, skirta penkerių metų, dviejų mėnesių ir 15 dienų laisvės atėmimo bausmė dėl „pagalbos“ judėjimui, kurį Ankara kaltina organizavus nesėkmingą 2016 metų perversmą, sakoma pranešime.

Vienas diplomatinis šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad N.M.Canturkas lieka laisvėje, kol bus svarstoma apeliacija.

Kitam darbuotojui, JAV Narkotikų kontrolės administracijoje (DAE) Stambule ryšių palaikymo pareigūnu dirbusiam Turkijos piliečiui Metinui Topuzui, birželio mėnesį buvo skirta beveik devynerių metų laisvės atėmimo bausmė dėl tų pačių kaltinimų.

N.M.Canturkas ir M.Topuzas buvo nuteisti už ryšius su JAV gyvenančiu musulmonų dvasininku Fethullah Gulenu ir jo judėjimu, kurį Ankara įvardino kaip „teroristinę“ organizaciją.

Abu kaltinamieji teisme nesutiko su jiems pareikštais kaltinimais.

Jų teismo procesas dar padidino įtampą NATO sąjungininkų Ankaros ir Vašingtono santykiuose, kuriuos temdo daugybė nesutarimų. Vienas jų kyla dėl to, kad JAV neišduoda Turkijai G.Guleno, Ankaros laikomo 2016-ųjų nesėkmingo valstybės perversmo organizatoriumi.

F.Gulenas neigia kaip nors prisidėjęs prie šio nepavykusio perversmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas