Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 17 /13:59

Per sukilėlių išpuolį prieš Ugandos mokyklą netoli Kongo sienos žuvo mažiausiai 41 žmogus

Po įtariamų sukilėlių išpuolio vidurinėje mokykloje netoli sienos su Kongu Ugandos pareigūnai rado 41 žmogaus, įskaitant 38 mokinius, kūnus, šeštadienį pranešė vietos meras.
Ugandos saugumo pajėgos
Ugandos saugumo pajėgos / „AFP“/„Scanpix“

Tarp aukų buvo mokiniai, vienas sargybinis ir du vietos bendruomenės nariai, kurie buvo nužudyti prie mokyklos, naujienų agentūrai AP sakė Mpondvės- Lubirihos meras Selevestas Mapoze. Nežinomą skaičių žmonių pagrobė sukilėliai, kurie po penktadienio vakarą surengto reido pabėgo per skylėtą sieną į Kongą.

S.Mapoze teigė, kad sukilėliams padegus bendrabutį kai kurie studentai patyrė mirtinus nudegimus, kiti buvo nušauti arba sukapoti mačetėmis.

Policija nurodė, kad sukilėliai iš Sąjunginių demokratinių pajėgų (ADF), kurie jau daugelį metų rengia atakas iš savo bazių nestabiliame Rytų Konge, surengė išpuolį prieš Lubirihos vidurinę mokyklą pasienio Mpondvės mieste.

Privati mokykla, kurioje mokosi abiejų lyčių mokiniai, yra Ugandos Kasesės rajone, maždaug už 2 km nuo Kongo sienos.

„Buvo padegtas bendrabutis ir apiplėšta maisto parduotuvė. Kol kas iš mokyklos ištraukti 25 kūnai ir perkelti į Bveros ligoninę“, – sakoma policijos pareiškime ir priduriama, kad dar aštuonių žmonių būklė yra kritinė.

Policija pranešė, kad Ugandos kariai susekė užpuolikus Kongo Virungos nacionaliniame parke. Kariuomenė savo pareiškime patvirtino, kad Ugandos kariai Konge persekioja priešą, kad išgelbėtų pagrobtuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas