Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 14 /13:40

Ugninga kalba prieš Izraelį: įstatymų leidėjas mirė parlamente ištikus širdies smūgiui

Ketvirtadienį mirė Turkijos įstatymų leidėjas, praėjus dviem dienoms po to, kai jį ištiko širdies smūgis ir jis nugriuvo parlamente, kai baigė sakyti kalbą, kurioje kritikavo vyriausybės politiką Izraelio atžvilgiu.
Hasanas Bitmezas
Hasanas Bitmezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Opozicinei partijai „Saadet“ priklausantis parlamento narys 54 metų Hasanas Bitmezas mirė Ankaros miesto ligoninėje, žurnalistams per televiziją pranešė sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

H.Bitmezas buvo baigęs Kairo Al Azharo universitetą, vadovavo Islamo sąjungos tyrimų centrui ir anksčiau dirbo islamo nevyriausybinėse organizacijose, rodo jo parlamentinė biografija.

Jis buvo vedęs ir turėjo vieną vaiką.

Oficiali Parlamento transliacija parodė, kad antradienį H.Bitmezas, stovėdamas prie tribūnos prieš generalinę asamblėją, nugriuvo ant grindų, skelbia „Reuters“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hasanas Bitmezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hasanas Bitmezas

Jis kritikavo prezidento Tayyipo Erdogano valdančiąją partiją (AKP) dėl to, kad Turkija, nepaisant karo Gazos Ruože ir aštrios retorinės vyriausybės kritikos Izraelio kariniam bombardavimui, toliau prekiauja su Izraeliu.

„Leidžiate laivams plaukti į Izraelį ir begėdiškai vadinate tai prekyba... Jūs esate Izraelio bendrininkas“, – savo kalboje sakė H.Bitmezas, ant tribūnos iškėlęs plakatą su užrašu: „Žudikas Izraelis, kolaborantas AKP“.

„Ant jūsų rankų – palestiniečių kraujas, jūs esate kolaborantai. Prisidedate prie kiekvienos bombos, kurią Izraelis numeta ant Gazos Ruožo“, – sakė jis įstatymų leidėjams per debatus dėl Užsienio reikalų ministerijos 2024 m. biudžeto.

Baigęs kalbą, H.Bitmezas staiga krito ant grindų, o kiti parlamento nariai puolė jam padėti.

Vėliau F.Koca sakė, kad angiografija parodė, jog dvi pagrindinės jo širdies venos buvo visiškai užsikimšusios.

„Jo širdis nustojo plakti, tada jis buvo gaivinamas parlamente ir per 20 minučių perkeltas į ligoninę“, kur medicinos technika palaikė jo gyvybę“, – antradienį sakė F.Koca.

Nedidelė islamistų partija „Saadet“ prisijungė prie pagrindinio opozicinio bloko, gegužės mėnesį vykusiuose prezidento rinkimuose rėmusio pretendentą Kemalą Kilicdaroglu, kuris kovojo prieš R.T.Erdoganą.

Aljanso susitarimas leido „Saadet“ deputatams, tokiems kaip H.Bitmezas, laimėti vietų parlamente, nes jie buvo įtraukti į pagrindinės opozicinės partijos CHP sąrašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne