Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina didina raketų nuotolį: nė viena vieta Rusijoje neliks saugi

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis sakė, kad vienas iš pagrindinių Ukrainos gynybos pramonės uždavinių – sustiprinti Ukrainos ginklų asortimentą, kad jokia Rusijos europinės dalies vieta nebūtų saugi nuo Ukrainos dronų ir raketų smūgių.
Ukrainos 80-os brigados karių žvalgybos operacija virš Bachmuto
Asociatyvinė nuotr. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tokius Ukrainos ministro pirmininko žodžius iš gynybos pramonės forumo cituoja leidinys „Ukrajinska pravda“.

„Tarp strateginių uždavinių yra sustiprinti Ukrainos ginklų nuotolį, kad Rusijos europinėje dalyje nebūtų nė vienos saugios vietos, į kurią negalėtų įskristi mūsų dronų ir raketų „nuolaužos“, – sakė D.Šmyhalis.

Jis pažymėjo, kad Ukraina šiuo metu gamina „tokį kiekį įvairių ginklų, kuris 2022 m. būtų atrodęs neįmanomas“. Ministras pirmininkas priminė, kad 2023 m. ginklų gamyba išaugo tris kartus, o per pirmuosius aštuonis 2024 m. mėnesius gamyba dar padvigubėjo.

„Mūsų tikslas – sukurti vieną moderniausių gynybos pramonės kompleksų. Ukrainos prezidentas aiškiai suformulavo mūsų strateginę užduotį: „Demokratija turi būti geriau ginkluota nei tironija“.

Ukrainos premjeras taip pat pažymėjo, kad Ukraina turi patikimą partnerių paramą.

D.Šmyhalis sakė, kad gynybos bendrovės iš įvairių pasaulio šalių jau žengia į Ukrainos rinką, stato gamyklas, planuoja investicijas ir partnerystę su Ukrainos ginklų gamintojais.

Premjeras pažymėjo, kad vyriausybė kitų metų biudžete ginklams ir karinei įrangai įsigyti numatė 300 mlrd. grivinų (7 mlrd. dolerių) daugiau.

Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas sakė, kad informacija apie didelę raketų programą bus pateikta šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

Spalio 1 d. per vyriausybės posėdį Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis sakė, kad iki spalio pabaigos Ukraina pagamins 1,5 mln. dronų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas