Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina ir Vokietija aptars Berlyno garantijas dėl „Nord Stream 2“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel per jos vizitą Kijeve rugpjūčio 22 dieną aptars garantijas dėl Berlyno įsipareigojimų, susijusių su prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinimu, vykdymo, trečiadienį pranešė valstybės vadovo atstovas Serhijus Nykyforovas.
„Nord Stream 2“ dujotiekis
„Nord Stream 2“ dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis A. Merkel vizitas yra logiška Ukrainos prezidento vizito kvadrate Vašingtonas–Europa, Briuselis–Berlynas–Kijevas kontaktų tąsa. Angela Merkel ir Volodymyras Zelenskis kalbėsis, kaip konkrečiai Vokietija garantuos, kad bus vykdomi įsipareigojimai, kuriuos ji davė tam atvejui, jei Rusija pradėjus veikti „Nord Stream 2“ mėgins kažkokiu būdu piktnaudžiauti savo monopoline padėtimi“, – per spaudos konferenciją prezidento kanceliarijoje sakė S.Nykyforovas.

Jis pridūrė, kad per derybas būtinai bus aptartas saugumas Rytų Ukrainoje, taip pat būdai, kaip „atgaivinti taikos procesą“.

Anot S.Nykyforovo, taip pat bus svarstomi dvišalių Ukrainos ir Vokietijos santykių klausimai.

„Vokietija – viena svarbiausių mūsų partnerių ir politikoje, ir ekonomikoje, ir prekyboje, ir pramonės bei energetikos srityse. Esama didelio potencialo stiprinti šiuos ryšius“, – sakė prezidento atstovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad A.Merkel vizitas „įrodo, jog apie Ukrainą be Ukrainos – nė žodžio, ir kad be tiesioginių derybų su Ukrainos prezidentu pačių svarbiausių Europos saugumo klausimų negalima išspręsti“.

S.Nykyforovas taip pat nurodė, kad galutinė A.Merkel vizito programa ir grafikas dar galutinai nesuderinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas