Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 04

Ukraina išstūmė Rusijos Juodosios jūros laivyną iš Krymo, tačiau atkovoti pusiasalį bus neįtikėtinai sunku

Rusija išlaikė Krymo kontrolę po to, kai 2014 metais įsiveržė į pusiasalį ir jį aneksavo, taip užsitikrino Sevastopolį kaip savo Juodosios jūros laivyno būstinę. Tačiau po plataus masto Rusijos invazijos 2022 metais Ukraina ne kartą smogė regionui, sunaikindama maždaug pusę Rusijos laivyno karo laivų, įskaitant vieną povandeninį laivą. „Business insider“ analizė atskleidžia, kad ukrainiečiai turi vilties atsiimti aneksuotą teritoriją, tačiau prireiks tam tikro kiekio ginklų, karių ir laiko.
Rusijos laivas „Komuna“
Rusijos laivas „Komuna“ / Telegram

Prieš laivyną ir Kerčės tiltą ukrainiečiai naudojo bepiločius lėktuvus, jūrų bepiločius lėktuvus ir priešlaivines raketas, kurių poveikis dažnai buvo triuškinantis. Reguliarūs Ukrainos puolimai netgi privertė Rusijos karo laivus pasitraukti iš Krymo į bazes Feodosijos uostamiestyje, esančiame tolimojoje Krymo pusėje, bei Novorosijske, Rusijoje.

Visa tai susilpnina pusiasalį kaip pagrindinį logistikos maršrutą, kuriuo rusų okupacinės pajėgos keliauja per pietų Ukrainą, bei mažina Krymo patrauklumą rusams čia mėgautis Juodosios jūros paplūdimiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas