Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina įvardijo, ką turėjo padaryti Rusija, jei iš tiesų gabeno karo belaisvius

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas nacionalinio teletilto eteryje pareiškė, kad Rusija neperdavė Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui informacijos apie sausio 24 d. ukrainiečių belaisvius, kurie turėjo dalyvauti neįvykusiuose mainuose.
Lėktuvo katastrofos vieta Belgorode
Lėktuvo katastrofos vieta Belgorode / „Reuters“/„Scanpix“

„Tokia informacija turėtų būti vieša ir perduota, visų pirma valstybės agresorės Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui, kuris turėtų patikrinti karo belaisvių sveikatos būklę, kalinimo sąlygas ir elgesį su jais. Kiek mums žinoma, šiame etape tokia informacija Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui nebuvo perduota“, – pažymėjo jis.

Jo nuomone, lėktuvo Il-22 katastrofą gaubia paslaptingos aplinkybės.

„Viską kartu sudėjus, susidaro tam tikra konstrukcija, kuri gali rodyti sąmoningus valstybės agresorės veiksmus, susijusius su šiuo incidentu“, – nurodė A.Jusovas ir pridūrė, kad Kyjivas dar neturime visos informacijos ir prieigos, kad galėtume patvirtinti faktus apie orlaivyje buvusius žmones ar jų likimą.

„Kol kas iš tikrųjų susiduriame su nuslėpimo elementais. Kuklūs faktai, kuriuos pateikia Rusija, nėra jokia naujiena. Ir galbūt iš tiesų yra ką slėpti, ypač atsižvelgiant į tai, kad įvairios naikinimo priemonės turi skirtingas savybes. Atliekant šį tyrimą jas galima nustatyti. Tai yra, kuo buvo pataikyta į orlaivį. Ar tai buvo S-300, ar „Pancyr-1“, ar mobilioji oro gynybos sistema, ar kiti elementai“, – aiškino žvalgybos atstovas.

Paklaustas apie penkis kūnus morge, apie kuriuos užsiminė savo komentare ketvirtadienį, ir ar tai reiškia, kad lėktuve buvo tik įgula, A.Jusovas pabrėžė, kad Rusija blokuoja visą informaciją.

„Taip, yra informacija apie penkis kūnus, patekusius į Belgorodo morgą. Negalime atmesti galimybės, kad agresorė kitus kūnus galėjo paslėpti kur nors kitur. Bet tada vėlgi kyla klausimas, kodėl? Ir kokiu tikslu tai daroma?“ – klausė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas