Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina juokiasi iš rusų propagandos: V.Zalužnas pasirodė gyvas ir sveikas

Ketvirtadienį Ukrainos karys, karininkas Anatolijus Štefanas, žinomas „Štirlico“ slapyvardžiu, pasidalino vaizdo įrašu, kurio tikslas – pasišaipyti ir paneigti pastarąsias savaites oficialiojoje Rusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose sklandžiusią melagieną apie tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas buvo rimtai sužeistas.

„Blogos naujienos Rusijos propagandai!“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paskelbtame įraše pareiškė A.Štefanas, paskelbęs, kad šiandien – gegužės 25-oji.

Jo pradžioje „Štirlicas“ priminė apie „fantastišką“ Rusijos propagandos istoriją, sukėlusią labai daug klausimų ir aistrų, ir paskelbė atskleisianti baisią vyriausiojo Ukrainos kariuomenės vado paslaptį. O po to atsuko kamerą į šalia gretimo stalo sėdintį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadą Valerijų Zalužną, kuris nebuvo panašus į žmogų, kuriam, pasak Rusijos propagandos, ką tik buvo atlikta kaukolės operacija.

„Valerijus Fiodorovičius Zalužnas jaučiasi gerai ir toliau planuoja Ukrainos žemių išlaisvinimą iš Rusijos okupantų!“, – pridūrė A.Štefanas.

V.Zalužnas pirštais parodė pergalės ženklą, pasisveikino, užtikrino, kad pergalė bus pasiekta ir padėkojo visiems už dėmesį.

Trečiadienį Rusijos valstybinė propagandinė agentūra „RIA Novosti“ paskelbė, kad V.Zalužnas gegužės pradžioje Chersono srityje, Posad-Pokrovskės kaimo rajone buvo sunkiai sužeistas į galvą ir patyrė daug skeveldrinių žaizdų po to, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos raketomis smogė vadovavimo punktui.

Šaltinis Rusijos kariuomenėje, kuris esą tai sužinojo iš agento Ukrainos kariuomenės vadovybėje, agentūrai tvirtino, jog po minėtos atakos V.Zalužnas buvo nuvežtas į Mykolajivą, kur jam buvo suteikta pirmoji pagalba, o paskui jis buvo išsiųstas į Kyjivo karinę ligoninę, kur jam buvo atlikta sudėtinga galvos operacija.

Tą pačią dieną vėliau teletilto eteryje Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad tokiu būdu Rusijos propagandistai bando užgožti informaciją apie operaciją Belgorodo srityje.

„Jie (rusai – red.) nori sudrumsti informacinę erdvę po gėdingų įvykių, kurie vyko jų teritorijoje, kai Rusijos piliečiai buvo Rusijoje. Žinoma, jiems dabar reikia galimybės nutraukti tą informacinę bangą“, – sakė O.Danilovas.

V.Zalužnas viešumoje nesirodė nuo gegužės pradžios. Buvo skelbiama apie jo veiklą, tačiau viešumoje nebuvo nei jo nuotraukų, nei vaizdo įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas