Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina paskelbė prie Debalcevės kovojusių privačios Rusijos karinės kompanijos karių pavardes

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) įvardino 14 privačios Rusijos karinės kompanijos „Wagner“ darbuotojų, kurie 2015-ųjų sausio 28 dieną prie Debalcevės kovojo prieš Ukrainos pajėgas, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Rusijos teroristai Debalcevės mieste
Rusijos teroristai Debalcevės mieste / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai neabejotinai vadinamosios privačios karinės kompanijos „Wagner“ kovotojai, kurie dalyvavo (susirėmimuose – red.) kartu su reguliariomis Rusijos pajėgomis. Pirmiausia susirėmimuose prie Debalcevės dalyvavo specialiosios pajėgos ir elitiniai oro desantininkai“, – Kijeve vykusios spaudos konferencijos metu sakė SBU vadovas Igoris Guskovas.

Taip pat SBU paskelbė garso įrašą, kuriame užfiksuota, kaip asmuo, kurio balsas, anot specialiosios tarnybos, panašus į „Wagner“ vadovo Dmitrijaus Utkino, su rusų pareigūnu aptaria situaciją susirėmimo prie Debalcevės metu.

„Unian“ rašo, kad spalio 7 dieną SBU atstovas Vasilijus Gricakas pareiškė, esą, tarnyba nustatė, jog „Wagner“ darbuotojai dalyvavo kariniuose konfliktuose Donbase ir Sirijoje. V.Gricako teigimu, šiuose konfliktuose dalyvavo 1 587 iš beveik 5 tūkst. „Wagner“ darbuotojų.

Privačios karinės kompanijos bazė yra įsikūrusi Rusijos Krasnodaro krašte.

V.Gricakas pabrėžė, kad „šis Rusijos specialiųjų tarnybų projektas leidžia Kremliaus politikams su visuomene ir tarptautine bendruomene užtikrintai kalbėti tokiomis frazėmis kaip „jų (rusų karių – red.) ten nėra“ arba „mes ten nieko nesiuntėme“.

Specialiosios tarnybos duomenimis, 95 proc. „Wagner“ darbuotojų – Rusijos piliečiai. Kompanijoje dirba ir apie 40 Ukrainos piliečių, kurie esą ruošiami diversijai Ukrainoje.

SBU duomenimis, yra maždaug šimtas su „Wagner“ susijusių karių iš vienos Balkanų šalies. Be to, SBU turi vaizdo įrašų, įrodančių „Wagner“ kompanijos dalyvavimą Luhansko oro uosto užėmime 2014-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas