Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
10:14 /15:25

Ukraina: per Rusijos smūgius Sumų ligoninei žuvo devyni žmonės

Per Rusijos šeštadienį suduotus smūgius Ukrainos Sumų miesto ligoninei žuvo devyni žmonės, o prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė Maskvą dėl tokių išpuolių prieš medicinos įstaigas.
Rusijos drono atakos pasekmės Sumyje. / STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI / via REUTERS
Rusijos drono atakos pasekmės Sumyje. / STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAI / via REUTERS
Temos: 1 Karas Ukrainoje

Sumai yra pagrindinis to paties pavadinimo regiono, kuris ribojasi su Rusija, miestas.

„Rusija smogė vienai iš miesto ligoninių dronais „Shahed“, – „Telegram“ parašė V. Zelenskis, o regiono valdžia pranešė, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki devynių ir 12 sužeistųjų.

Ši ataka įvykdyta tuo metu, kai V. Zelenskis spaudžia Kyjivo sąjungininkus Vakaruose leisti naudoti tolimojo nuotolio tiksliuosius ginklus smūgiams Rusijos gilumoje.

„Visi pasaulyje, kurie kalba apie šį karą, turi atkreipti dėmesį į tai, į ką Rusija taikosi. Jie vykdo karo veiksmus prieš ligonines, civilinius objektus ir žmonių gyvybes“, – sakė prezidentas.

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė, kad šis išpuolis yra dar vienas Rusijos karo nusikaltimų įrodymas.

V. Zelenskis paskelbė nuotraukas, kuriose matyti pro langus, esančius virš sugriauto įėjimo į ligoninę, besiveržiantys dūmai, gelbėtojai, nešiojantys pacientus laiptais žemyn, ir du ant žemės gulintys policininkai.

Šeštadienio rytą Sumų regiono sostinę atakavo trys dronai, o du pataikė į ligoninę, pranešė Ukrainos oro pajėgos.

Pasak pareigūnų, praėjus maždaug valandai po pirmojo smūgio sekė dar vienas smūgis, kuris, matyt, buvo nukreiptas į gelbėjimo operaciją, kad būtų kuo daugiau aukų.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka „Telegram“ rašė, kad per pirmąjį išpuolį žuvo 1 žmogus ir buvo apgadinti keli ligoninės aukštai, o po to buvo pradėti evakuoti pacientai ir darbuotojai.

„Evakuojant pacientus priešas vėl smogė“, – rašė I. Klymenka.

Situacija kitur

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad per naktį keliuose regionuose, įskaitant Sumų sritį, numušė 68 iš 73 Rusijos atakos bepiločių orlaivių.

Jos taip pat pranešė, kad numušė dvi iš keturių Rusijos per naktį paleistų sparnuotųjų raketų.

Centriniame Kryvyj Ryho mieste gelbėtojai iš policijos biuro pastato, į kurį penktadienį pataikė raketa, griuvėsių ištraukė dar vieną kūną, pranešė regiono gubernatorius Serhijus Lysakas, žuvusiųjų skaičiui išaugus iki keturių.

Pietiniame Chersono regione, kurio dalis okupuota Rusijos, per pastarąją parą per apšaudymą žuvo 75 metų moteris ir 83 metų vyras, „Telegram“ pranešė regiono gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Rusijos Belgorodo regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas teigė, kad šeštadienio rytą per drono ataką žuvo vietos gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas