Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina: per rusų smūgius uostamiestyje ir į policijos biurą žuvo 4 žmonės

Per Rusijos drono ataką Ukrainos Izmajilo uostamiestyje žuvo trys žmonės, o per smūgį į policijos biurą Kryvyj Rihe žuvo dar vienas asmuo, pranešė pareigūnai.
Rusijos raketų smūgiai Lvive /  / State Emergency Service of Ukrai
Rusijos raketų smūgiai Lvive / / State Emergency Service of Ukrai

Izmajile, strategiškai svarbiame Dunojaus upės uostamiestyje, žuvo dvi pagyvenusios moterys ir 73-jų vyras, dar 11 žmonių, įskaitant vaiką, buvo sužeisti, pareiškime sakė Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis.

„Buvo apgadinti privatūs ir gyvenamieji namai, ūkiniai pastatai, kiti statiniai ir automobiliai“, – rašė jis ir pridūrė, kad kilo keli gaisrai, bet jie buvo greitai užgesinti.

Nors Ukrainos pietvakariuose esantis Izmaijilas ir netoliese esančios vietovės yra toli nuo fronto, Rusijos pajėgos dažnai taikosi į jas, siekdamos sutrikdyti Ukrainos laivybai svarbią uosto infrastruktūrą.

Rumunijos gynybos ministerija pranešė, kad, pastebėjusi artėjančius dronus, pakėlė keturis naikintuvus, ir pridūrė, kad vienas iš dronų galėjo kirsti šalies oro erdvę mažiau nei trims minutėms.

„Šiuo metu turimais duomenimis, šalies teritorijoje nebuvo pranešta apie jokį smūgį“, – teigė ji.

Ukrainos centrinėje dalyje esančiame Kryvj Rihe penktadienio rytą per raketų ataką prieš policijos biurą žuvo viena moteris ir dar penki buvo sužeisti, pranešė Dnipropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Lysakas.

Raketos sviedinys sugriovė mieste įsikūrusį policijos biurą, o „po administracinio pastato griuvėsiais buvo rastas moters kūnas“, teigė S. Lysakas, pridūręs, kad paieškos operacijos tęsiamos. 

Per smūgį apgadinti 23 privatūs namai, trys daugiaaukščiai gyvenamieji namai ir švietimo įstaiga, nurodė gubernatorius,

Naktį raketų ataka taip pat buvo surengta Ukrainos centre esančiame Dnipre, kur buvo apgadintas pramoninis objektas, tačiau žmonės nenukentėjo, tęsė S. Lysakas.

Rusija penktadienį pareiškė užėmusi dar vieną kaimą – Marynivką – rytinėje Donecko srityje, artėdama prie strategiškai svarbaus Pokrovsko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas