Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina perima tiek ginklų, kad Rusija „konkuruoja su Vakarų šalimis“ dėl jų tiekimo

Nuo karo pradžios Ukraina perėmė daugiau kaip 800 rusiškų artilerijos sistemų, šarvuočių ir kitos ginkluotės, įskaitant 300 tankų, praneša „Deutsche Welle“.
Ukrainos kariai prie Kreminos
Ukrainos kariai prie Kreminos / „AP“/„Scanpix“

Jie prireikus buvo suremontuoti, ištirti, kad būtų galima rasti svarbios karinės technikos informacijos, ir dažnai grąžinti į mūšio lauką – nukreipti tiesiai į buvusius savininkus.

Tarp perimtų ginklų buvo ir Rusijos vertinami modernizuoti tankai T-72.

Pasak leidinio šaltinių, daug daiktų, įskaitant raketų paleidimo sistemas „Grad“, pateko į ukrainiečių rankas per praėjusį rudenį vykusį kontrpuolimą šalies šiaurėje ir rytuose.

„Rusija konkuruoja su Vakarų šalimis dėl ginklų tiekimo Ukrainai“, – „Deutsche Welle“ sakė pulkininkas Oleksandras Saruba.

Ukraina nuo pat karo pradžios naudojasi pagrobtais ginklais ir šarvuočiais – 2022 m. kovo mėn. Kyjivas paskelbė, kad pagrobė 24 raketas „Uragan“ ir nukreipė jas prieš Rusiją.

Užgrobta technika buvo naudinga ir kitu būdu: jos ištyrimas suteikia informacijos apie tai, iš kur Rusija gauna aukštųjų technologijų detalių, o tai galėtų padėti ateityje taikyti sankcijas.

Wikipedia.org nuotr./Tankas T-72
Wikipedia.org nuotr./Tankas T-72

Tačiau kai kurios modernios įrangos, paimtos iš Rusijos rankų, naudingumas mūšio lauke yra labai ribotas, rašo „Business Insider“.

Nepaisant nuolatinių Ukrainos remonto darbų, kai kuriose perimtose transporto priemonėse naudojamos modernios dalys, kurios nėra gaminamos Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas