Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 22 /12:27

Ukraina sako numušusi 14 rusų atakos dronų ir vieną reto tipo droną

Rusija praėjusią naktį atakavo Ukrainą keliolika atakos dronų ir viena sparnuotąja raketa, bet visi dronai buvo numušti, trečiadienį paskelbė ukrainiečių oro pajėgos.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Tuo metu Odesos karinė valdžia paskelbė, kad anksčiau numušė reto tipo iraniečių gamybos atakos ir žvalgymo droną.

Artinantis žiemai Ukraina rengiasi Rusijos smūgių ypatingos svarbos infrastruktūrai, ypač energetikos objektams, tikėtinam suintensyvėjimui.

Ukrainiečių oro pajėgos pranešime nurodė, kad 14 dronų „Shahed-131/136“ buvo paleista iš Rusijos pietvakarių ir kad oro gynybos daliniai keliuose centriniuose regionuose visus juos sunaikino. 

Dronai numušti Dnipropetrovsko, Zaporižios, Kyjivo, Žytomyro, Vinycios ir Chmelnyckio srityse, sakoma socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbtoje žinutėje.

„Sparnuotoji raketa Ch-22 nepasiekė savo taikinio ir nukrito Zaporižios regione atviroje vietovėje, o sprogimo banga apgadino privačių namų. Nukentėjusiųjų nėra“, – sakoma pranešime.

Praėjusią žiemą dėl Rusijos smūgių Ukrainos energijos infrastruktūrai daugybė žmonių ilgam likdavo be šildymo ir elektros. Dabar Kyjivas yra iš savo sąjungininkų gavęs daugiau oro gynybos sistemų.

Ukrainos pietuose prie Juodosios jūros esančios Odesos valdžia paskelbė diena anksčiau numušusi reto tipo droną „Mohajer-6“.

„Žvalgymo ir smogiamasis bepilotis sėlino prie Odesos srities“, – sakė Odesos miesto pareigūnai.

Pranešime socialinėje žiniasklaidoje sakoma, kad Rusija pernai nusipirko 30 tokių dronų ir kad ukrainiečių pajėgos pirmąjį iš jų numušė rugsėjį.

„Mohajer-6“ yra sukurti žvalgymui ir atakoms, gali nešti keturias valdomąsias raketas ir per 12 valandų nuskristi iki 200 km, nurodoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas