Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina teigia sunaikinusi virš 30 rusų dronų, o Rusija – 60 dronų ir kelias raketas

Rusijai pranešus, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį virš savo teritorijos numušė apie 60 dronų ir kelias raketas, Ukraina savo ruožtu paskelbė sunaikinusi daugiau kaip 30 Rusijos dronų.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „AP“/„Scanpix“

Rusija yra pradėjusi naujausią puolimą Ukrainos šiaurės rytuose esančioje Charkivo srityje.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį rusų oro gynyba virš pietinio Krasnodaro krašto numušė 57 Ukrainos dronus, sekmadienio rytą pranešė Rusijos gynybos ministerija. 

Vietos kariuomenės pareigūnai teigė, kad dronų nuolaužos pataikė į Slaviansko prie Kubanės naftos perdirbimo gamyklą, tačiau gaisro nesukėlė. Kitokia žala taip pat nebuvo padaryta. 

Vietos naujienų portalas „Astra“ paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose, regis, matyti, kad naftos perdirbimo gamykloje įvyko sprogimas, kai į ją pataikė dronas. Šių vaizdo įrašų nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

Po penktadienio rytą įvykusios masinės Ukrainos dronų atakos, dėl kurios Sevastopolyje buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas, virš Rusijos okupuoto Krymo pusiasalio buvo sunaikintos devynios tolimojo nuotolio balistinės raketos ir dronas.

Dar trys dronai buvo numušti virš Belgorodo srities, kuri ribojasi su Ukraina. Pasak srities gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo, nuo krintančių dronų nuolaužų užsidegė bažnyčios stogas, tačiau nukentėjusiųjų nebuvo.

Ukrainos karinių oro pajėgų pareigūnai pranešė, kad priešlėktuvinė gynyba numušė visus 37 Rusijos dronus, per naktį paleistus jų šalies link. 

Šiaurės rytinėje Charkivo srityje, kur Maskva neseniai pradėjo naują puolimą, srities gubernatorius Olehas Synjehubovas sekmadienio rytą pranešė, kad per praėjusios dienos apšaudymą žuvo vienas žmogus ir dar 11 buvo sužeisti.

Ukrainos kariai kovoja, kad sustabdytų praėjusios savaitės pabaigoje prasidėjusį Rusijos puolimą Charkivo srityje. 

Penktadienį viešėdamas Kinijoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad įsiverždamos į Charkivo sritį rusų pajėgos siekia sukurti „buferinę zoną“, tačiau miesto užimti neplanuojama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas