Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina: Vakarų suteikta ginkluotė padeda stiprinti pozicijas Zaporižios srityje

Zaporižios regiono karinės administracijos vadovas Oleksandras Staruchas Ukrainos nacionalinės televizijos eteryje pasakojo, kad šalies ginkluotosios pajėgos jau sulaukė karinės pagalbos iš Vakarų partnerių, dėl kurios gerokai pagerino savo pozicijas fronte.
Haubica "Caesar" Ukrainoje
Haubica "Caesar" Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Karas Ukrainoje

„Prieš kelias savaites atvyko Vakarų partnerių pagalba, kuri gerokai pagerino mūsų karių padėtį“, – sakė jis.

O.Staruchas pažymėjo, kad viena iš pagrindinių Ukrainos ir Rusijos karių susidūrimų formų dabar yra artilerijos dvikovos. Pasak jo, vakarietiški ginklai „atvyko laiku ir labai operatyviai“.

„Priešas nebesijaučia toks laisvas kaip anksčiau, suduodamas didelius artilerijos smūgius Orechovoje ir Kamyševachoje“, – sakė Zaporižios regiono karinės administracijos vadovas.

Pasak jo, Ukrainos pajėgos Zaporižioje toliau stiprina gynybą. Visų pirma, pasakojo jis, bus stiprinama vidaus gynybos linija.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusijos kariai bando atnaujinti puolimą ir išlaikyti linijas, kad, tikėtina, galėtų visiškai užimti Zaporižios regioną. O jei Chersono sritis bus visiškai užimta, okupantai bandys užimti Mykolajivą, kad sudarytų sąlygas puolimui prieš Odesą.

Kaip rašė „Unian“, miesto meras Ivanas Fiodorovas anksčiau sakė, kad fronto linija Zaporižios kryptimi pasistūmėjo 10 kilometrų.

„Esu įsitikinęs, kad artimiausiomis savaitėmis mūsų didvyriška kariuomenė išlaisvins Chersono miestą. Tokia pati situacija yra ir Melitopolio kryptimi. Mūsų ginkluotosios pajėgos nuo Zaporižios link Melitopolio pasistūmėjo jau daugiau nei 10 kilometrų“, – sakė jis.

Kaip dieną prieš tai sakė „Azov“ vadas Rodionas Kudriašovas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradeda kontrpuolimą Zaporižios kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas