Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai skelbia perėmę rusų kario žinutes: Čornobajivka tai pragaras, žūstam čia būriais

Ukrainos saugumo tarnyba skelbia perėmusi rusų kario susirašinėjimą su draugu gimtinėje, kuriame pasakoja apie pragarą kare. Jis teigia su daliniu esantis Chersono srityje, o Ukrainos kariuomenė jiems neleidžianti nė atsikvėpti. Jis mini ir Čornobajivką, kurioje nuolat naikinami rusų kariai ir jų technika. Ar šis susirašinėjimas tikras, patikrinti galimybių nėra.
Vaizdas iš Černobajivkos
Vaizdas iš Černobajivkos / 93-iosios atskiros mechanizuotos brigados „Холодный Яр“ nuotr.

Feisbuke publikuojamame susirašinėjime karys, vardu Ernestas, atsako į draugo Aleksandro iš Rusijos klausimą, kur dingęs. Ukrainiečiai nuolat skelbia susirašinėjimus, telefoninius pokalbius, kuriuos, kaip teigia, perima, kadangi rusai priversti naudotis Ukrainos telekomunikacijų tinklais, nes Rusijos tinklai Ukrainos teritorijoje neveikia.

„Labas, aš Ukrainoje, Chersono srityje. (…) Kokie namai? Čia kad tik išgyventume“, – tokios pirmosios Ernesto žinutės.

Toliau jis necenzūrinės leksikos kupinuose pranešimuose rašo, kad čia „tikras pragaras“ – esą „mūsiškius žudo būriais ir aš niekad nemačiau tiek lavonų“.

Ukrainos saugumo tarnybos nuotr./Ukrainiečių paskelbtas rusų kario susirašinėjimas su draugu
Ukrainos saugumo tarnybos nuotr./Ukrainiečių paskelbtas rusų kario susirašinėjimas su draugu
Ukrainos saugumo tarnybos nuotr./Ukrainiečių paskelbtas rusų kario susirašinėjimas su draugu
Ukrainos saugumo tarnybos nuotr./Ukrainiečių paskelbtas rusų kario susirašinėjimas su draugu

„Kur neatvykstam, mus iš karto puola iš oro. Aš juk pats prie minosvaidžio, bet mes net atsako duoti normaliai nesugebam. Kai pamačiau, kaip sudraskė mano draugą, vėmiau pusę valandos. Man dar niekada nebuvo taip bloga“, – rašoma žinutėse.

Į tai Rusijoje esą gyvenantis Aleksandras atsako, kad patikėti sunku, nes jis žiūri žinias ir ten skelbiama, jog viskas vyksta sėkmingai, o iki gegužės 9-osios bus užimtas Kyjivas.

„Koks na... Kyjivas. Mes tik prieš kelias savaites iš Čornobajivkos pasitraukėm, ten visiškas pragaras! Ten mūsiškių tiek žuvo, kad tu net įsivaizduoti negali. Ten ne viena bataliono taktinė grupė liko visiems laikams.

O mūsų suskiai sako, kad viskas dėl to, jog mes prastai įsitvirtinome“, – skrieja atsakymas.

Kadangi draugas vis dar turi abejonių ir sako, kad patikėti visu tuo nelengva, Ernestu prisistatantis rusas pasakoja, jog Rusijos kariuomenė Ukrainoje patyrė tokius smūgius, kad ir nupasakoti sunku.

Mes tik prieš kelias savaites iš Čornobajivkos pasitraukėm, ten visiškas pragaras! Ten mūsiškių tiek žuvo, kad tu net įsivaizduoti negali.

„Aš šiandien net Julei paskambinau. Papasakojau, kas ir kaip. Broli... Jeigu aš žūsiu, prižiūrėk ją ir Tiomą, jam viso labo ketveri“, – paprašo jis draugo.

Čornobajivkos kaimas yra Chersono priemiestyje. Rusų kariuomenė kaimą užėmė pačioje karo pradžioje. Čia yra karinis aerodromas, į kurį Rusijos pajėgos nuolat suveža karinę techniką, o Ukrainos pajėgos šią teritoriją nuolat apšaudo. Ukrainos atstovai skelbia, kad Rusijos pajėgos Čornobajivkoje buvo naikintos jau keliolika kartų.

Čornobajivkos pavadinimas jau tapo savotišku pokštu socialiniuose tinkluose. Teigiama, kad čia žuvo ir Rusijos armijos aukšto rango karininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas