Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 15

Ukrainiečių jausmai dėl savo karių kontrpuolimo sumišę: ar Sumai netaps antru Mariupoliu?

Kyjivo pajėgoms po netikėto įsiveržimo į Rusiją praėjusią savaitę žygiuojant tolyn, netoli sienos gyvenantys ukrainiečiai tai stebi su dviprasmiškais jausmais: teisingumo jausmas susimaišęs su baime dėl to, kas gali nutikti toliau ir koks bus rusų atsakas, rašo CNN.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / V.Zelenskio „Telegram“ nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad Kyjivo pajėgos, užėmusios šimtus kvadratinių kilometrų teritorijos, veržiasi toliau į Rusiją. Ukrainos kariai plečia „buferinę zoną“ Rusijos viduje, kuri, anot jų, padės geriau apsaugoti bendruomenes šiaurės Ukrainoje.

„Tai rusų atėjimo į mūsų žemę pasekmė, – evakuacijos centre į pietus nuo sienos esančiame Sumų mieste CNN sakė Hanna Fedorkovska. – Mes įžengėme į jų teritoriją ne todėl, kad to norėjome, o todėl, kad jie atėjo į mūsų namus ir atėmė iš mūsų ramų gyvenimą. Dabar jie turi su tuo susidoroti. Tikiuosi, kad tai nebus veltui ir kad sulauksime taikos“.

„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos įsiveržimas į Kursko sritį
„AFP“/„Scanpix“/Ukrainos įsiveržimas į Kursko sritį

21-erių metų H.Fedorkovska į evakuacijos centrą atvyko su savo 72 metų močiute, kuri buvo priversta palikti savo vyrą ir namus, kuriais jie dalijosi 52 metus.

Šios dvi moterys buvo tarp šimtų ukrainiečių, kurie pastarosiomis dienomis buvo evakuoti iš pasienio teritorijų. Studentė H.Fedorkovska pasakojo, kad jos 85 metų senelis primygtinai norėjo pasilikti, sakydamas jai: „Tu išgelbėk savo močiutę, o aš saugosiu tai, kas mums priklauso“.

Bijo, kad virs antru Mariupoliu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas