Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai teigia, kad intensyvių kovų pietuose metu pasiekė dar daugiau nedidelių laimėjimų

Iš fronto linijų pietų Ukrainoje matyti, kad Ukrainos pajėgos toliau palaipsniui didina savo laimėjimus, vykstant nuolatinei abiejų pusių artilerijos, minosvaidžių ir raketų ugniai, rašo CNN.
Robotynė
Robotynė / Kadras iš vaizdo įrašo

Geolokalizuotuose vaizdo įrašuose matyti, kad vietovėje tarp Robotynės, Verbovės ir Novoprokopivkos – kaimų trikampyje, kuris yra raktas ukrainiečiams priartėti prie Tokmako, svarbaus Rusijos gynybos centro, – plyti apšaudymo skylės, apleisti grioviai ir sugriauta karinė technika.

Pateikiame informaciją apie padėtį kiekviename iš trijų kaimų ir jų apylinkėse:

Novoprokopivka: šia kryptimi buvo žengta į priekį ir Ukraina užėmė kelias Rusijos pozicijas į rytus nuo šios gyvenvietės, teigiama neoficialiame Ukrainos 46-osios atskirosios oro pajėgų brigados karių „Telegram“ pranešime. „Šiuo metu užtikrinama sėkmė ir atremiamos kontratakos“, – sakoma ketvirtadienį „Telegram“ kanale ir priduriama, kad stengiamasi užimti aukštumas prie Novoprokopivkos.

Ši vietovė yra vos už 3 kilometrų į pietus nuo Robotynės.

Verbovė: 46-oji oro pajėgų brigada teigė, kad šioje vietovėje vyko atkaklesnė kova, nes „buvo bandoma užimti pozicijas į šiaurę ir šiaurės vakarus. Šių vietovių aukštumų kontrolė galėtų sustiprinti mūsų dalinių pozicijas gyvenvietės rajone“.

Kanalas, kuris praeityje dažnai pasirodydavo esąs tikslus, teigė, kad Rusijos lėktuvai toliau bombarduoja užnugario pozicijas, o artilerija ir dronai abiejose pusėse nuolat dirba. Esant tokiai situacijai, „vargu ar galima tikėtis, kad artimiausiu metu padėtis smarkiai pasikeis kieno nors naudai“, – teigė kanalas.

Robotynė: Ukrainos pajėgos „gavo“ Robotynę už labai didelę kainą. „Tačiau šios gyvenvietės užėmimas atveria vartus į Tokmaką“, – teigia 47-osios brigados žvalgybos padalinio vadas, karys šaukiniu „Bruce“.

„Bruce“ pridūrė, kad tada atsivers kelias į Azovo jūrą. „Mano asmenine nuomone, tai bus pabaiga. Nes jei pasieksime Azovo jūrą, bus apsuptas ir Krymas, ir kariuomenės grupuotė Chersono ir Zaporižios kryptimis, ir tai bus V.Putino galas“.

Ką sako Rusija: Rusijos paskirtas pareigūnas, kontroliuojantis okupuotas Zaporižios dalis, Jevgenijus Balickis, pateikė kitokią situacijos ataskaitą, teigdamas, kad Maskvos pajėgos „padarė didžiulę ugnies žalą“ Ukrainos pajėgoms, įskaitant karių ir technikos nuostolius. Rusijos karinis tinklaraštininkas taip pat teigė, kad kelios priešo atakos buvo atremtos.

Ką rodo nepriklausoma analizė: „Ukrainos pajėgos pasistūmėjo išilgai tranšėjų linijos į vakarus nuo Verbovės“, – teigia Karo tyrimų institutas, remdamasis geolokacine medžiaga. Jis taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos karinių tinklaraščių autorių teiginius, kad Ukrainos pajėgos dabar bando prasiveržti Novoprokopivkos kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas