Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje automobilyje sprogus bombai žuvo Zaporižios AE pareigūnas

Ukrainoje penktadienį sprogus bombai automobilyje žuvo Rusijos okupuotos Zaporižios atominės elektrinės (AE) pareigūnas, pranešė abi pusės.
Ukrinform/SIPA / Ukrinform/SIPA
Ukrinform/SIPA / Ukrinform/SIPA

Nuo Maskvos invazijos pradžios 2022-ųjų vasarį Kyjivas surengė kelis išpuolius prieš aukšto rango asmenis, kuriems klijavo „kolaborantų“ ir „išdavikų“ etiketes dėl bendradarbiavimo su Rusijos pajėgomis.

Ukrainos karinė žvalgyba (HUR) pranešė, kad penktadienio rytą sprogus automobilyje įtaisytai bombai žuvo Andrijus Korotkas, kurį ji įvardijo kaip Zaporižios AE fizinės apsaugos skyriaus vadovą.

Pranešime jis vadinamas „karo nusikaltėliu, savanoriškai bendradarbiavusiu su rusų okupantais“, teikusiu duomenis apie proukrainietiškai nusiteikusius gamyklos darbuotojus ir dalyvavusiu represijose prieš juos.

HUR paskelbė prastos kokybės vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip lėtai važiuojantis baltas visureigis staiga sprogsta, aplink išsilaksto nuolaužos bei pasklinda dūmai.

Rusijos tyrimų komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, teigė, kad po žuvusiojo automobiliu buvo padėtas savadarbis sprogstamasis užtaisas, kuris sprogo jam pradėjus važiuoti.

„Auka nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad iškelta baudžiamoji byla.

Maskvos remiama objekto administracija pareiškė, kad A. Korotkis buvo nužudytas per „Kyjivo režimo įvykdytą teroristinį išpuolį“.

Rusijos paskirtas elektrinės direktorius Jurijus Černičiukas pavadino išpuolį neapgalvotu, ir teigė, kad už jį būtina nubausti.

Jėgainė nurodė, kad A. Korotkas taip pat anksčiau vadovavo Rusijos kontroliuojamo Enerhodaro miesto, šalia kurio yra Zaporižios AE, tarybai.

Rusijos pajėgos didžiausią Europoje AE užėmė per pirmąsias invazijos savaites. Abi pusės kaltina viena kitą rizikuojant sukelti pražūtingą branduolinę katastrofą.

Tai jau ne pirmas toks išpuolis prieš prorusiškų pažiūrų veikėjus karo metu.

2022 metų rugpjūtį netoli Maskvos per automobilio sprogimą žuvo Rusijos žymaus ultranacionalisto duktė Darja Dugina. Taip pat buvo pasikėsinta į kelis Rusijos paskirtus vietos pareigūnus Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas