Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje dėl gaisro ir sprogimų šaudmenų sandėlyje žuvo moteris, sugriauta pastatų

Ukrainos šiaurės rytuose mažiausiai viena moteris žuvo name, į kurį pataikė iš degančio kariuomenės šaudmenų sandėlio atskriejęs sviedinys, o iš viso per šį incidentą buvo sunaikinta mažiausiai 12 pastatų, penktadienį pranešė pareigūnai.
Didžiulis gaisras apėmė šaudmenų sandėlį, esantį bazėje šalia Balaklijos miesto Charkovo srityje.
Didžiulis gaisras apėmė šaudmenų sandėlį, esantį bazėje šalia Balaklijos miesto Charkovo srityje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sviedinys Ukraina

Didžiulis gaisras ketvirtadienį apėmė šaudmenų sandėlį, esantį bazėje šalia Balaklijos miesto Charkovo srityje. Dėl sproginėjančių artilerijos sviedinių ir raketų keliamo pavojaus, iš bazės apylinkių pareigūnai evakavo apie 20 tūkst. žmonių.

Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos vadovas Mykola Čečotkinas sakė, kad per šį incidentą bazės apylinkėse buvo sunaikinta 12 privačių statinių.

„Preliminariais duomenimis, pataikius sviediniams ir kilus gaisrams sunaikinta 12 privačių ūkinių pastatų. Sprogimo banga ir šaudmenų skeveldros iš dalies pažeidė daugiaaukščių ir privačių namų, mokyklos, geležinkelio stoties, pieninės ir kitų objektų, esančių arti arsenalo, stogus“, – įstatymų leidėjams sakė M.Čečotkinas.

Pasak jo, viename apgriautame name buvo rasta žuvusi moteris.

„Vėlai vakare, apžiūrint gyvenamojo sektoriaus objektus, po sugriuvusiomis namo konstrukcijomis rasta žuvusi 1951 metais gimusi moteris“, – nurodė M.Čečotkinas.

Dalindamasis Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, jis taip pat pranešė, kad į šalimais esančią gyvenamąją teritoriją pataikius sviediniui buvo sužeista dar viena moteris, gimusi 1962 metais.

Pareigūnas pridūrė, kad žala infrastruktūrai tebevertinama.

Gynybos ministerija penktadienio rytą nurodė, kad gaisras kariuomenės bazėje jau lokalizuotas, detonuoja mažiau šaudmenų, pradėta šalinti padarytą žalą.

„Dabar sprogimų gerokai sumažėjo. Ryte teritorija buvo išžvalgyta tiek iš oro, tiek ir nuo žemės. Remiantis rezultatais galima teigti, kad lokalizavimo etapas baigtas, ir mes, kariškiai, pradedame neigiamų padarinių praktinio likvidavimo etapą“, – sakė gynybos ministro pavaduotojas Igoris Pavlovskis.

Pasak Ukrainos vyriausiojo karinio prokuroro Anatolijaus Matioso, šio incidento karinėje bazėje netoli Balaklijos miesto priežastis gali būti diversija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas