Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje sulaikytas prokremliškame naujienų portale dirbęs vyras

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) trečiadienį pranešė, kad sulaikė vyrą, kuris dirbo prokremliškame naujienų portale ir skleidė melagingas naujienas apie Maskvos invaziją į Ukrainą.
Ukrainos karys Avdijivkoje
Ukrainos karys Avdijivkoje / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Kyjive sulaikytas vietinis gyventojas, padėjęs Rusijai skleisti melagingą informaciją apie socialinę ir politinę padėtį sostinėje“, – platformoje „Telegram“ teigė SBU.

SBU šį vyrą apibūdino kaip prokremliškos žiniasklaidos priemonės Bel.ru, nušviečiančios įvykius Bilhorodo regione, įsikūrusiame netoli Ukrainos sienos, darbuotoją.

„Jis pateikė Rusijos „žurnalistams“ išgalvotą ir iškraipytą informaciją apie Ukrainą“, – teigiama išplatintame pranešime.

SBU nurodė, kad sulaikytas vyras, kurio tapatybė nėra atskleidžiama, kaltinamas Maskvos agresijos Ukrainoje pateisinimu.

SBU pareiškė, kad šis vyras taip pat viešai remia Rusijos veiksmus Ukrainoje ir neigia jos padarytus nusikaltimus Bučoje, Irpinėje ir Iziume.

SBU paviešino jo įrašų socialiniuose tinkluose ekrano kopijas, kuriose teigiama, kad „Rusijos kariuomenė nešaudo į civilius gyventojus“, ir dėl šių išpuolių kaltina „Ukrainos sadistiškai nusiteikusią kariuomenę“.

Tokios pozicijos laikosi Maskva, neigianti, kad Rusijos pajėgos surengė egzekucijas civiliams Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas