Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje sulaikyti du asmenys, įtariami padegimu „priešo įsakymu“

Ukrainos vakariniame Ivano Frankivsko mieste pirmadienį sulaikyti du asmenys, kaltinami tuo, kad Rusija jiems sumokėjo už transporto priemonės padegimą, o Kyjivas įtaria, kad tai platesnio masto sabotažo operacija.
Ukrainos policijos pareigūnas apžiūrinėja per padegimą apgadintą automobilį.
Ukrainos policijos pareigūnas apžiūrinėja per padegimą apgadintą automobilį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policija paskelbė tamsiai žalios spalvos mikroautobuso, kurio priekis apgadintas, nuotraukas, taip pat neryškius vaizdus, kuriuose matyti saugumo tarnybos SBU sulaikoma moteris.

Policija nurodė, kad dėl padegimo buvo sulaikyti 24 metų moteris ir jos 40 metų kaimynas, kurie, kaip įtariama, veikė vykdydami „priešo specialiosios tarnybos nurodymus“.

„Moteris internete ieškojo lengvo darbo ne visai darbo dienai. Netrukus su ja susisiekė priešo specialiosios tarnybos atstovas ir pasiūlė pinigų už tai, kad ji padegtų remontuojamas karines transporto priemones“, – sakoma Ivano Frankivsko policijos pareiškime.

Jame teigiama, kad į šį nusikaltimą taip pat buvo įsivėlęs vyras ir kad „abu anksčiau buvo teisti už nusikaltimus, susijusius su narkotikais“.

Už „tyčinį turto sunaikinimą ar sugadinimą padegant“ jiems gresia iki 10 metų kalėjimo.

Kyjivas įtaria, kad Rusijos žvalgybos tarnybos verbuoja ukrainiečius gadinti karinę techniką, naujienų agentūrai AFP vėliau pareiškė Ukrainos nacionalinė policija ir pridūrė, kad ši kampanija yra „suintensyvėjusi“.

Policija teigė, kad šiais metais keliuose regionuose užregistravo „daugiau kaip 200“ panašių nusikaltimų. Jos teigimu, ketvirtadalis sulaikytųjų buvo „nepilnamečiai, kurie nesuvokia tokių veikų socialinio pavojingumo ir savo atsakomybės“.

„Priešas žada didelius ir lengvus pinigus“, – sakė policija.

Tačiau ji įspėjo, kad „bendradarbiavimo su priešo specialiosiomis tarnybomis kaina yra ilgalaikis įkalinimas arba įkalinimas iki gyvos galvos“.

Tuo tarpu Rusija nuolat kaltina Ukrainos slaptąsias tarnybas, kad šios internetu verbuoja jos piliečius vykdyti sabotažo aktus Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas