Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Ukrainoje žuvo 24 metams kalėjimo nuteistas Tuluno maniakas: jo kūno nepavyko išnešti

Pavelas Šuvalovas, 55 metų Tuluno (Rusijos Irkutsko sritis) gyventojas, nuteistas už žmogžudystę ir išžaginimą ir žinomas kaip "Tuluno maniakas", žuvo kovose Ukrainoje, praneša Rusijos portalas "Lenta.ru", remdamasis šaltiniais teisėsaugos institucijose.
Pavelas Šuvalovas
Pavelas Šuvalovas / Stop kadras iš video

Jų duomenimis, 2023 m. balandį kalinys pasirašė sutartį su privačia karine bendrove ir jau kitą mėnesį pradėjo kariauti Ukrainoje. Jis žuvo gegužės 29 d. ties kontakto linija netoli Luhansko, teigė šaltiniai. pašnekovai.

P.Šuvalovo mirtį patvirtino ir trys jo bendražygiai. Jie pridūrė, kad žuvusiojo kūno nepavyko paimti iš mūšio lauko.

P.Šuvalovas buvo sulaikytas Tulune 2019 m. Pagal teisėsaugos institucijų versiją, nuo 1991 iki 2019 m. P.Šuvalovas užpuolė ir išžagino mažiausiai 27 moteris. Tyrimo teisme metu pavyko įrodyti kaltinamojo dalyvavimą dviejuose išžaginimuose ir dviejuose nužudymuose. 2021 m. spalį P.Šuvalovas buvo nuteistas kalėti 24 metus griežtojo režimo kolonijoje.

Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, Rusijos valdžia ir jos remiamos privačios karinės bendrovės pradėjo aktyviai verbuoti kalinius iš kolonijų į frontą. Jiems buvo pažadėta amnestija po šešių mėnesių dalyvavimo karo veiksmuose. Tokiu būdu daugelis nuteistųjų pagal sunkius straipsnius buvo paleisti į laisvę. Pavyzdžiui, Rusijos prezidentas suteikė malonę Kemerovo gyventojui Vladislavui Kaniusui, nuteistam 17 metų kalėti griežtojo režimo kolonijoje už studentės Veros Pechtelevos nužudymą.

Leidinys „Verstka“ suskaičiavo, kad 2023 m. buvo iškelta daugiau kaip 190 baudžiamųjų bylų „Wagner“ kovotojams, kuriems Rusijos prezidentas suteikė malonę ir kurie grįžo iš karo Ukrainoje. Dauguma jų buvo iškeltos pagal straipsnius dėl vagysčių, plėšimų ir vagysčių. Bylos taip pat buvo tiriamos dėl kaltinimų kelių eismo taisyklių pažeidimais, nužudymais ir nusikaltimais, susijusiais su narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius