Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos gynybos ministras sako įteikęs atsistatydinimo pareiškimą

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pirmadienį paskelbė, kad įteikė savo atsistatydinimo pareiškimą parlamentui.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Tai buvo padaryta prezidentui Volodymyrui Zelenskiui sekmadienį vakare paskelbus, kad jis pakeis gynybos ministrą skatindamas naują požiūrį ministerijoje.

„Įteikiau savo atsistatydinimo pareiškimą Ruslanui Stefančukui, Ukrainos parlamento pirmininkui. Buvo garbė pastaruosius 22 mėnesius, sunkiausiu Ukrainos dabartinės istorijos periodu, tarnauti Ukrainos žmonėms ir dirbti [Ukrainos kariuomenei]“, – socialinėje žiniasklaidoje parašė O.Reznikovas.

O.Reznikovas, paskirtas likus trims mėnesiams iki Maskvos invazijos, vadovavo Kyjivo deryboms dėl pajėgų aprūpinimo modernia ginkluote iš sąjungininkų.

Jis atleistas pačiame Kyjivo kontrpuolimo įkarštyje ir Ukrainai apskritai kovojant su korupcija pagal Europos Sąjungos reikalavimus.

„Oleksijus Reznikovas išgyveno daugiau nei 550 dienų karo, – sakė V. Zelenskis savo kasdieniame vakaro kreipimesi. – Manau, kad ministerijai reikia naujų požiūrių ir kitokių bendravimo formų tiek su kariuomene, tiek su visa visuomene.“

Į O.Reznikovo vietą jis paskyrė Krymo totorių Rustemą Umerovą, kuris nuo praėjusių metų vadovauja Valstybės turto fondui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas