Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 26

Ukrainos intelektualas: žmonės nori atsakymo – kodėl ministrų sūnūs nekariauja kariuomenėje?

Baigiantis antriesiems karo metams, Ukrainos visuomenėje atsirado ryškus teisingumo jausmo trūkumas. Ukrainiečiai nori atsakymo į paprastą klausimą – kodėl mes turime siųsti savo sūnus į karą, o politikų sūnūs to vengia. Apie Estijos leidinys „Postimees“ kalbėjosi su vienu žymiausių Ukrainos istorikų ir mąstytojų, Ukrainos katalikiškojo universiteto Lvive profesoriumi Jaroslavu Hrycaku.
Jaroslavas Hrycakas
Jaroslavas Hrycakas / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Nuo pat karo pradžios leidinys „Postimees" Jaroslavą Hrycaką kalbina kas 100-ą dienų – taip norima pajusti, kaip ukrainiečiai išgyvena karo baisumus.

Kas šimtą dienų klausinėjau jūsų apie nuotaikas Ukrainos visuomenėje. Kokius nuotaikų pokyčius pastebite nuo spalio mėnesio, kai kalbėjomės pastarąjį kartą?

– Dabar ukrainiečiams aišku, kad jie turi ruoštis ilgam karui. Tai pagrindinis įvykęs pokytis. Šis supratimas visiems atėjo po nepavykusio kontrpuolimo. Kitas dalykas, kodėl šis [praėjusios vasaros kontrpuolimas pietiniame fronte] apskritai turėjo pavykti.

Tai, žinoma, iš dalies lėmė oficiali valdžios propaganda, iš dalies – perkaitę Vakarų lūkesčiai, kad Ukraina gali. Juk visiems aišku, kad tam neturėjome pakankamai ginklų. Tai vadovėlinė tiesa, kad negalima pradėti puolimo be paramos iš oro, bet mes jos visai neturėjome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito