Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos ir JAV diplomatijos vadovai aptarė Rusijos atgrasymo priemones

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas ketvirtadienį per susitikimą Stokholme aptarė Rusijos atgrasymo priemones.
Antony Blinkenas ir Dmytro Kuleba
Antony Blinkenas ir Dmytro Kuleba / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Draugiškas susitikimas su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu Stokholme. Dirbame prie kompleksinio priemonių, įskaitant griežtas ekonomines sankcijas, paketo, skirto atgrasyti Rusiją nuo tolesnių agresyvių veiksmų. Patvirtinome glaudžios Ukrainos ir JAV strateginės partnerystės svarbą“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D.Kuleba.

Per derybas su A.Blinkenu jis sakė, kad Rusija karinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis provokuoja Ukrainą, toliau Kijevas elgsis santūriai ir ragina partneres parengti priemonių paketą Rusijai atgrasyti.

„Kaip matome, Rusija provokuoja Ukrainą ne tik kariniu būdu, bet ir diplomatiškai. Toliau demonstruosime santūrumą. Tuo pat metu toliau dirbsime su partnerėmis ir raginsime jas parengti atgrasymo paketą, kuris privers [Rusijos] prezidentą [Vladimirą] Putiną dukart pagalvoti prieš panaudojant karinę jėgą“, – sakė Ukrainos diplomatijos vadovas.

Jis patikino, kad Ukraina neketina provokuoti Rusijos ar rengti kokias nors karines operacijas Donbase.

„Ukraina nori, kad konfliktas būtų išspręstas taikiai, ir aš iš tiesų vertinu Jungtinių Valstijų vaidmenį visais šiais klausimais – dėl Rusijos sulaikymo platesne prasme, taip pat dėl šio atgrasymo paketo, sutelkiančio transatlantinę bendriją, kad būtų užtikrintas maksimalus priemonių, kurių gali būti imtasi, veiksmingumas“, – sakė D.Kuleba.

A.Blinkenas savo ruožtu patikino ministrą, kad Jungtinės Valstijos tvirtai remia Ukrainos teritorinį vientisumą, suverenitetą ir nepriklausomybę.

Kiek vėliau Ukrainos diplomatijos vadovas pranešė Stokholme susitikęs su Europos Sąjungos diplomatijos vadovu Josepu Borrelliu.

„Džiaugiuosi susitikimu su Josepu Borrelliu Stokholme. Aptarėme Rusijos atgrasymo būtinybę ir poreikį spartinti darbus rengiant konkrečius ekonominius suvaržymus, kurie suduotų smūgį Rusijos ekonomikai, jei Maskva nuspręstų pradėti naują agresijos prieš Ukrainą etapą“, – parašė D.Kuleba tviteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas