Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos kariai prabilo apie tankų „Abrams“ trūkumus: „Esame taikinys numeris vienas“

Ukrainiečių įgulos, dirbančios su JAV perduotais tankais „Abrams“ tankais, papasakojo apie daugybę trūkumų, kurie verčia abejoti jų naudingumu karo frontuose, rašo žiniasklaidos grupės CNN žurnalistai.
„Abrams“ tankas
„Abrams“ tankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak straipsnio, Vokietijoje apmokytos įgulos pareiškė, kad šiai mašinai – 10 mln. dolerių vertės pagrindiniam JAV kariuomenės kovos tankui, naudotam Irake prieš Saddamo Husseino pajėgas ir sukilėlius, – trūksta šarvų, galinčių sustabdyti šiuolaikinius ginklus.

„Šiuo metu jo šarvai yra nepakankami. Jie neapsaugo įgulos. Iš tiesų, šiandien tai dronų karas. Taigi dabar, kai tankas išvažiuoja, jie visada bando į jį pataikyti“, – sakė įgulos narys šaukiniu Džokeris.

Jo kolega Dnepras pridūrė, kad jie yra „taikinys numeris vienas“.

„Be apsaugos įgula neišgyvens mūšio lauke“, – sakė jis.

Pasak tankus priėmusios 47-osios mechanizuotosios brigados atstovų, visi 31 į Ukrainą atsiųsti „Abrams“ buvo dislokuoti netoli fronto linijos rytuose.

Balandžio mėnesį Pentagono pareigūnai teigė, kad „Abrams“ buvo atitraukti nuo fronto linijos dėl Rusijos dronų keliamos grėsmės, nors 47-oji brigada teigė, kad kai kurie jų vis dar veikia, nepaisant nustatytų trūkumų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV tankas „Abrams“ tapo Rusijos karo trofėju
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV tankas „Abrams“ tapo Rusijos karo trofėju

„Tai, ką turime, yra labiau skirta tiesioginei kovai tankas prieš tanką, kurios yra labai retos. Daug dažniau mes veikiame kaip artilerija... „Abrams“ ekipažams kiekvienas įrangos ar pagalbos vėlavimas kainuoja draugų gyvybes. Turiu tik vieną klausimą: kodėl tai trunka taip ilgai ir dalinai? Mes gaištame laiką. Mums tai mirtis“, – apibendrino karys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas