Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18 /16:26

Ukrainos kariai traukiasi iš Debalcevės – atgabenta jau 13 žuvusiųjų ir 167 sužeisti

Ukrainos antiteroristinės operacijos atstovai praneša, kad prasidėjo karių išvedimas iš apsupto Debalcevės katilo, skelbia unian.net.
Ukrainos kariai atsitraukia.
Ukrainos kariai atsitraukia. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mažiausiai 13 Ukrainos karių palaikai trečiadienį atvežti į Artemivsko miesto lavoninę netoli Debalcevės mūšio zonos, kai vyriausybės pajėgos pasitraukė iš šio strategiškai svarbaus transporto mazgo, sakė lavoninės pareigūnas.

Morgo direktorius Ruslanas Fedoniukas sakė naujienų agentūrai AFP, kad atvežti 13 ukrainiečių karių kūnai. AFP reporteris matė juos juoduose lavonmaišiuose ir laikinuose karstuose prie lavoninės vyriausybės kontroliuojamame Artemivske.

Dar 167 sužeisti kariai atgabenti į ligoninę Artemivske.

VIDEO: Ukrainos kariai palieka Debalcevę

Iš Debalcevės traukiasi pamažu

Ukrainos vyriausybės pajėgos traukiasi iš prorusiškų separatistų šturmuojamo strategiškai svarbaus Debalcevės miesto šalies rytuose, trečiadienį pranešė Ukrainos parlamento narys, vadovaujantis vienam savanorių batalionui.

„Pajėgų atitraukimas iš Debalcevės vykdomas planuotai ir organizuotai“, – Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo įstatymų leidėją Semioną Semenčenką, bataliono „Donbas“ vadą.

S.Semenčenka paneigė pranešimus, kad Ukrainos vyriausybės pajėgos tebekontroliuoja Debalcevės prieigose esančią Lohvynovės gyvenvietę ir per ją einantį strategiškai svarbų plentą, jungiantį Debalcevę su Artemivsko miestu.

„Visos pasakos apie Lohvynovės kontrolę lieka pasakomis – moliūgas nevirto karieta. Trasos Debalcevė-Artemivskas mes nekontroliuojame būtent dėl Lohvynovės“, – sakė jis.

Pasak S.Semenčenkos, kitus kelius kontroliuoja Ukrainos kariuomenė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Debalcevės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos kariai netoli Debalcevės

„Kitus kelius tvirtai gina Nacionalinė gvardija, „Donbas“ ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai“, – sakoma jo pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“.

Bataliono vadas pridūrė, kad priešas mėgina atkirsti tuos kelius ir sutrukdyti dalinių atsitraukimui, kuris vykdomas dengiant Ukrainos armijos artilerijai.

„Pradėjo dirbti mūsų artilerija, kuri neleidžia priešui susitelkti į smogiamąsias grupes, slopina jo ugnies taškus“, – aiškino jis ir pridūrė, kad pajėgų atitraukimą dengia haubicos, „Grad“ ir „Uragan“, minosvaidžiai bei tankai.

Separatistai paskelbė, kad šimtai Kijevo vyriausybės pajėgų karių pasidavė Debalcevėje.

„Debalcevėje vyriausybės pajėgos masiškai sudeda ginklus. Pasidavusieji skaičiuojami šimtais“, – separatistų naujienų agentūra DAN citavo Donecko sukilėlių atstovą Maksimą Leščenką.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka JAV viceprezidento Joe Bideno telefonu paprašė pagalbos ginklais. Jis pabrėžė, jog paliaubos Donbase neįsigaliojo, tad Ukrainai būtina karinė parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas