Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12

Ukrainos karinė vadovybė Kursko srityje atsidūrė pasirinkimo kryžkelėje

Ukrainos įsiveržimo į Rusijos Kursko sritį netikėtumas leido Kyjivo pajėgoms greitai užimti teritoriją, paminti Rusijos prezidento Vladimiro Putino autoritetą ir pažadinti ukrainiečių kovinę dvasią.

Tačiau, pasak amerikiečių leidinio „The Wall Street Journal“, šiuo metu Ukrainos vadovybė susiduria su dilema – ar dislokuoti gerokai daugiau karių ir technikos, kurie gyvybiškai reikalingi Ukrainos rytiniame fronte tam, kad sulaikytų Rusijos pajėgų veržimąsi savo šalyje.

Vos per kelias dienas Ukraina pasistūmėjo dešimtis kilometrų nuo sienos, demonstruodama savo priešams, piliečiams ir sąjungininkams, kad ji vis dar turi parako, gali kovoti ir pateikti triuškinančių staigmenų. Operacija yra ypač labai rizikinga, nes Ukrainai rytiniame fronte ir taip trūksta gyvosios jėgos ir karinės įrangos.

„Galbūt dabar esu tokioje pačioje padėtyje kaip eilinis, kuris nesupranta, kodėl turi laikyti tranšėją. Bet to tūkstančio vyrų čia labai reikia“, – žurnalistams atviravo netoli Pokrovsko kovojančio ukrainiečių bataliono vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas