Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos kariškis apie Rusijos atkovotą kaimą: ten nėra nė vieno namo

Rusijos pajėgų užgrobtame Krochmalnės kaime Charkivo srityje nėra nė vieno civilio gyventojo, o gyvenvietė visiškai sunaikinta, Laisvosios Europos radijui pareiškė Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų vadavietės viešųjų ryšių tarnybos vadovas pulkininkas leitenantas Volodymyras Fitio.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“

V.Fitio teigimu, Krochmalnėje nebebuvo ne tik nė vieno civilio gyventojo, bet ir paties kaimo, nes visi namai jame praktiškai sugriauti.

Pulkininkas leitenantas nurodė, kad atsitraukimas į naujas pozicijas leidžia Ukrainos kariuomenei „pulti pasitaikius palankesnei progai“.

Tuo pat metu Rusijos pajėgos Krochmalnėje, pasak Ukrainos sausumos pajėgų vadovybės atstovo spaudai, yra „ne pačiose geriausiose pozicijose“.

„Priešas ten nėra gerose sąlygose, nuolat apšaudomas. O mūsų gynėjai yra aktyvios gynybos padėtyje, kuri suteikia jiems galimybę geriausiu atveju pereiti prie puolamųjų veiksmų, taip pat pagerinti savo taktinę padėtį. Todėl neturėtume iš to daryti tragedijos.

Šiuo sprendimu visų pirma siekiama išgelbėti Ukrainos karių gyvybes. Mes, žinoma, išlaisvinsime teritoriją ir išstumsime rusus. Jie jau turėjo „labai linksmą“ naktį Krochmalnėje. Taigi, manau, kad jų noras eiti kur nors kitur savaime sumažėjo“, – pažymėjo V.Fitio.

Pasak Karo tyrimų instituto (ISW) sausio 21 d. ataskaitos, rusų kariai pasistūmėjo palei Kupjansko-Svatovės-Kreminos liniją ir užėmė Krochmalnės kaimą, esantį už 20 km į šiaurės vakarus nuo Svatovės.

Anksčiau V.Fitio patikino, kad Charkivo srityje esančios Krochmalnės užėmimas nekelia grėsmės kaimyniniams daliniams.

„Tai nekelia jokios grėsmės kaimyniniams daliniams. Ir manau, kad tai, kas įvyko, yra laikinas reiškinys, nes fronto linija keičiasi kiekvieną dieną“, – sakė jis.

Kariškis pridūrė, kad Krochmalnė anksčiau buvo okupuota teritorija ir buvo atkovota per Charkivo puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas