Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos pareigūnas: F-16 naikintuvų dislokavimas iš esmės pakeis kontrpuolimą

Oro kovinės galios trūkumas kenkia Ukrainai, kuri tęsia kontrpuolimą siekdama išlaisvinti savo teritorijas, tačiau naikintuvų F-16 dislokavimas „radikaliai“ pakeistų padėtį, penktadienį pareiškė Ukrainos pareigūnas, kurį cituoja CNN.
Oleksijus Danilovas
Oleksijus Danilovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra lygybės ore. Ir tai apsunkina daugelį klausimų, kurie šiandien egzistuoja fronte. Kai tik pasirodys F-16 ir mūsų ginkluotosios pajėgos juos pradės naudoti kuo plačiau, patikėkite, situacija radikaliai pasikeis mūsų akyse“, – interviu radijui „Laisvė“ sakė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Norvegija, kartu su Danija ir Nyderlandais, pažadėjo suteikti Ukrainai naikintuvus F-16, tačiau, pasak JAV ir NATO pareigūnų, tikėtina, kad Ukrainos karinėse oro pajėgose jie bus pradėti naudoti tik kitais metais. Ketvirtadienį JAV paskelbė, kad spalio mėn. pradės mokyti Ukrainos pilotus dirbti su pažangiais orlaiviais.

„Zuma press“/„Scanpix“/Naikintuvas F-16
„Zuma press“/„Scanpix“/Naikintuvas F-16

Tačiau šiuo metu Ukraina tęsia „sudėtingą operaciją“ ant žemės, laikydamasi požiūrio, kad aukų būtų kuo mažiau, sakė O.Danilovas.

„Jei kas nors manė, kad tai bus lengvas pasivaikščiojimas ir kad mes greitai pasieksime užsibrėžtus tikslus – išlaisvinti visas mūsų teritorijas, turėkite omenyje, kad priešas yra galingas. Priešas turi tam tikrą gynybinių ir apsauginių struktūrų sistemą, kurią sugebėjo ten sukurti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas