Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos pareigūnė įvardijo pagrindinį motyvą, kodėl Rusija susprogdino Kachovkos užtvanką: mums tai akivaizdu

Rusijos vadovybė pradėjo perkelti karius iš kairiojo Dniepro kranto ties Chersonu į kitas kryptis. Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Anna Malyar sakė, kad tai tik įrodo, jog pagrindinis Rusijos tikslas ir buvo pakenkti Kachovkos hidroelektrinei, rašo UNIAN.
Kachovkos užtvanka
Kachovkos užtvanka / „Scanpix“ nuotr.

„Remiantis turima informacija, tapo žinoma, kad priešas iš Chersono krypties perkelia savo labiausiai kovai parengtus dalinius, tai visų pirma jūrų pėstininkų, oro desanto kariuomenės ir 49-osios armijos daliniai“, – sakė ji.

Pasak pareigūnės, priešas perkelia išlaisvintus karinius rezervus į Bachmuto ir Zaporižios kryptis, kur šiuo metu okupantai patiria didelių nuostolių.

„Todėl rusų tikslas pakenkti Kachovkos hidroelektrinei tampa akivaizdus. Atsižvelgdama į savo pačių nuostolius ir ribotus rezervus, suprasdama, kad nesugebės sulaikyti Ukrainos puolimo įvairiomis kryptimis, Rusijos okupacinių pajėgų vadovybė nusprendė „susiaurinti“ galimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aktyvių veiksmų geografiją“, – sakė A.Malyar.

Pasak jos, Kachovkos hidroelektrinės susprogdinimas akivaizdžiai buvo vykdomas siekiant užkirsti kelią Ukrainos gynybos pajėgoms vykdyti puolimą Chersono kryptimi.

Be to, viceministrė mano, kad sunaikindama Kachovkos hidroelektrinę Rusijos vadovybė bando nukreipti dalį Ukrainos pajėgų ir išteklių į nelaimės likvidavimą, taip padarydama neįmanomą kairiojo kranto Chersono srities dalies išlaisvinimą.

Kaip jau pranešėme, birželio 6 d. naktį Rusijos okupantai susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką. Tuo pat metu Kremlius tai neigia ir bando apkaltinti tuo Kyjivą.

Ukrainos žvalgyba renka įrodymus, kad užtvanką sugriovė Rusijos okupantai. Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba jau pranešė, kad rusai užtvanką susprogdino nuotoliniu būdu, ir yra tai patvirtinančių įrodymų. JAV ir Vakarai taip pat įtaria Rusiją susprogdinus hidroelektrinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas