Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 24

Ukrainos perspektyvos – ryžto kovoti yra, bet Rusijos smūgiai infrastruktūrai sekina jėgas

Miškuose, laukuose ir įnirtingose ​​miesto kovose Ukrainos kariuomenė, nepaisant nelygių jėgų ir priešingai, nei daugelis prognozavo, per devynis žiauraus ir kruvino karo mėnesius ne kartą privertė Rusijos pajėgas trauktis.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „The New York Times“/Finbarr O'Reilly nuotr.

Vis dėlto, nepaisant sėkmės ir nors abi kovojančios pusės neteko dešimčių tūkstančių kareivių, Ukraina vienu atžvilgiu dar tik įpusėjo savo kelią: jos armija šiuo metu yra atsikovojusi apie 55 proc. Rusijos nuo įsiveržimo vasarį okupuotos teritorijos.

Ukraina perėjo į puolimą palei beveik visą 1000 kilometrų fronto linijos ilgį. Rusija ginasi pietuose ir šiaurės rytuose, tačiau vis dar atakuoja vieną rytuose esantį miestą – Bachmutą.

Ukrainos sėkmė atvedė karą į lemiamą tašką. Kadangi šiuo metu Ukraina puola, ji gali formuoti kitą kovų etapą – pasinaudoti savo pranašumą ir stumtis gilyn į Rusijos okupuotą teritoriją. Arba padaryti pauzę žiemai, kaip to norėtų Rusijos karo analitikai.

Jei įsitvirtins, Ukraina susidurs su didelėmis kliūtimis: kadangi ji sustūmė daugiau Rusijos naikintuvų į siauresnę erdvę, tai reiškia, kad ateityje bus kovojama tankiau ginamoje teritorijoje, kurios topografija kels rimtų iššūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas