Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 09

Ukrainos politologas: V.Zalužno atstatydinimas buvo teisingas sprendimas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį patvirtino, kad Valerijus Zalužnas neteko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų. Nors svarstoma, kad piliečiai neatleis prezidentui visuotinio „mylimuko“ atleidimo, Ukrainos politologas ir karo ekspertas Mychailo Samusas tvirtina priešingai.
Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas
Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas / Nuotr. iš asmeninio albumo

„Nuo šiandien Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pradeda vadovauti nauja vadovų komanda“, – nurodė V.Zelenskis savo paskyroje socialiniame tinkle „Telegram“.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu paskyriau generolą pulkininką [Oleksandrą] Syrskį“, – pareiškė Ukrainos prezidentas, pabrėžęs jo didelę patirtį.

Ukrainos karo ekspertas M.Samusas 15min komentuodamas situaciją akcentavo – V.Zalužnas nebuvo atleistas. Tiesiog vyriausiasis karinių pajėgų vadas V.Zelenskis priėmė sprendimą pakeisti karinę vadovybę.

Asmeninio archyvo nuotr./Mychailo Samusas
Asmeninio archyvo nuotr./Mychailo Samusas

„Visiška nesąmonė galvoti, kad Ukrainos tauta neatleis šalies prezidentui V.Zalužno pakeitimo. Tai rusų propagandos įkvėpti svarstymai. Čia nėra jokios politikos. Primenu, pas mus dabar vyksta karas.

Jūs, Lietuvoje, kitose taikiose šalyse gyvenantys kitaip įsivaizduojate realijas.

Tačiau prezidentas V.Zelenskis nėra politikas, nors jį taip daugelis įvardija. Jis yra aukščiausiasis karinių pajėgų vadas. Ir jis turi pavaldinį, kuris vadovauja kariuomenei, tačiau, nepaisant to, jis išlieka pavaldiniu.

Dramą iš šios situacijos kuria Ukrainos opozicija, kuri turi planų pokariniams rinkimams. Tai suprantama. Eskaluoti šią padėtį padeda Rusijos propaganda, kuriai tai yra naudinga“, – paaiškino ekspertas.

Pasak M.Samuso, šie metai yra lemiami Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas