Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos separatistai ragina Rusiją perduoti jiems modernių ginklų

Ukrainos separatistų lyderis ketvirtadienį paragino Rusiją niekieno nepripažįstamoms Donecko ir Luhansko „respublikoms“ atsiųsti modernių ginklų, kurie padėtų joms apsiginti nuo Vakarų remiamų Kijevo pajėgų.
Separatistai
Separatistai / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Denisas Pušilinas kreipėsi su tokiu prašymu, Rusijos valdančiajai partijai paraginus Kremlių pradėti ginkluoti separatistų kontroliuojamus regionus ir augant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų.

„Visų pirma, mums reikia pasipriešinti „Bayraktar“, – interviu prokremliškam komentatoriui Vladimirui Solovjovui sakė D.Pušilinas, kalbėdamas apie Turkijos gamybos dronus.

V.Solovjovas savo ruožtu pažymėjo, kad Maskva yra pajėgi aprūpinti separatistus naujos kartos ginklais, o ne Kalašnikovo automatais ir sovietmečio kulkosvaidžiais.

Separatistų lyderis atsakė: „Turime pasikalbėti apie ginklus, kuriuos turite omenyje.“

„Donecko liaudies respublikos“ (DLR) lyderiu pasiskelbęs D.Pušilinas pareiškė, kad Kijevas tebesirengia puolimui ir kaupia šaudmenų bei degalų atsargas.

Trečiadienį aukšto rango partijos „Vieningosios Rusijos“ narys Vladimiras Vasiljevas pranešė, kad valdančioji partija paprašė vyriausybės pradėti ginkluoti separatistų kontroliuojamus Ukrainos regionus.

Jungtinės Valstijos ir jų ES sąjungininkės kaltina Rusiją mėginimais pakirsti Europos stabilumą potencialia invazija į kaimyninę šalį, siekiančią prisijungti prie NATO ir kitų Vakarų institucijų.

Maskva neigia planuojantis įsiveržti, nors 2014 metais aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistinį sukilimą Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas pareikalavo jau daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Vakarų ir Kijevo teigimu, Rusija remia sukilimą, siųsdama per sieną karius ir ginklus separatistams.

Rusija visuomet neigė tokius teiginius, tačiau trečiadienį padarytas pareiškimas gali reikšti oficialios Maskvos pozicijos pasikeitimą.

Kremlius kol kas formaliai nesureagavo į raginimus perduoti Ukrainos separatistams ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas