Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos žvalgyba: Rusija planuoja provokacijas Baltarusijoje, kad šalį įtrauktų į tiesioginį karą

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba įspėjo, kad Rusija ketina surengti provokacijas, kad į karinį konfliktą įtrauktų Baltarusiją.
A.Lukašenka ir Baltarusijos kariai
A.Lukašenka ir Baltarusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kremlius planuoja pakenkti gyvenamiesiems namams Mozyriuje, kad įtrauktų Baltarusiją į karą prieš Ukrainą“, – teigia Ukrainos žvalgyba.

Remiantis pranešimu, paskelbtu telegrame, Rusija bando įtraukti Baltarusiją į karinę konfrontaciją su Ukraina, vykdydama žemo lygio provokacijas prieš infrastruktūros objektus ir civilius gyventojus.

Skelbiama, kad į Mozyriaus miestą atvyko diversinės grupės, apsimetančios civiliais gyventojais. Jas, kaip teigia Ukrainos žvalgyba, sudaro Rusijos Federacijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos darbuotojai bei privačių karinių bendrovių, kurias kontroliuoja J.Prigožinas ir S.Šoigu, samdiniai.

Grupuotės planuoja surengti eilę teroristinių išpuolių Baltarusijos teritorijoje, teigia žvalgyba.

„Scenarijus bus panašus į tą, kuris buvo naudojamas Rusijoje per karą Čečėnijoje. Tuo metu Rusijos specialiosios tarnybos organizavo sprogimus keliuose Riazanės pastatuose ir dėl to kaltino mitinius „čečėnų kovotojus“. Todėl Rusijos GRU planuoja surengti keletą artilerijos ir raketų smūgių prieš Mozyriaus naftos perdirbimo gamyklą, civilinę infrastruktūrą ir gyvenamuosius rajonus. Dėl apšaudymo taip pat bus sugriauti gyvenamieji pastatai, ligoninės ir mokyklos“, – dėstoma Ukrainos žvalgybos pranešime.

„Tai, Kremliaus „specialiųjų operacijų“ vadovų nuomone, sukurs vadinamąjį „casus belli“ Lukašenkai“, – rašoma toliau bei paaiškinama, kad tokios provokacijos galėtų lemti tiesioginį Baltarusijos įsitraukimą į karą prieš Ukrainą.

Turėdami šią informaciją, Baltarusijos kariuomenės karininkai pradėjo evakuoti savo šeimas iš Mozyriaus, teigiama toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas