Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Unikali medžiaga: į užimtą Mariupolį skrendantys Ukrainos sraigtasparniai

Rusijai jau užėmus Mariupolio uostamiestį ir užblokavus Ukrainos karius „Azovstal“ gamyklos teritorijoje, komplekso gynėjai ilgai laikėsi ir dėl to, kad ukrainiečių sraigtasparniai ten kelis kartus nugabeno karių ir trūkstamų atsargų. Dabar pasirodė vienos tokios operacijos vaizdo įrašas.
Ukrainos sraigtasparniai Mariupolyje
Ukrainos sraigtasparniai Mariupolyje / Kadras iš YouTube

Kaip skelbia „Unian“, iš viso sraigtasparniais Mi-8 buvo surengtos septynios tokios misijos. Jose dalyvavo 16 sraigtasparnių, o operaciją organizavo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas ir „Azovo“ pulkas.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas anksčiau teigė, kad ukrainiečiams „Azovstal“ nuspręsta padėti, kai paaiškėjo, kad daug karių sunkiai sužeisti ir kad jiems trūksta maisto, vandens, medikamentų bei amunicijos.

VIDEO: „Azovstal“ blokadą pralaužiantys Ukrainos sraigtasparniai

„Visos misijos buvo sėkmingos“, – teigė K.Budanovas, nors per penktąjį ir septintąjį skrydžius sraigtasparniai buvo numušti. Numuštas buvo ir sraigtasparnis, atskridęs gelbėti vieno iš pirmųjų dviejų įgulos narių.

„Azovo“ pulko įkūrėjo Andrijaus Bileckio teigimu, per šią specialiąją operaciją į „Azovstal“ kompleksą buvo atgabenti 72 pulko kovotojai, sustiprinę teritorijos gynybą.

„Iš pradžių viskas buvo gerai, tačiau į pabaigą buvo aišku, kad priešas tobulėja, stebi ir supranta, kad sraigtasparniai prasiveržia į Mariupolį. Šiuose bandymuose pirmiausia reikėtų įžvelgti Ukrainos lakūnų didvyriškumą ir maksimalų profesionalumą“, – apie Ukrainos operacijas kalbėjo jis.

A.Bileckio teigimu, net filme „Juodojo vanago žūtis“ „amerikiečiams nebuvo leista patruliuojant priešo perimetro gynyboje įeiti daugiau nei šimtą kilometrų į giliai užmegztą oro gynybos sistemą“.

„Tokių operacijų žmonijos istorijoje dar nėra buvę“, – teigė „Azov“ pulko įkūrėjas.

Daugelis „Azvostal“ gynusių karių, gavę įsakymą iš Kyjivo, galiausiai pasidavė. Rusija ir separatistai grasina juos teisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas