Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UNRWA: 800 tūkst. žmonių „priversti bėgti“ iš Rafos nuo Izraelio operacijos pradžios

Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) vadovas šeštadienį pareiškė, kad 800 tūkst. žmonių buvo „priversti bėgti“ iš Rafos nuo tada, kai Izraelis šį mėnesį pradėjo karines operacijas šiame Gazos Ruožo pietuose esančiame mieste.
- / AFP
- / AFP

„Beveik pusė Rafos gyventojų, arba 800 tūkst. žmonių, yra kelyje, nes buvo priversti bėgti po to, kai Izraelio pajėgos gegužės 6 dieną pradėjo karinę operaciją šiame rajone“, – parašė UNRWA vadovas Philippe'as Lazzarini socialiniame tinkle „X“.

Izraelio pareigūnai ne kartą žadėjo į Rafą, kur prieglobstį rado dauguma Gazos Ruožo gyventojų, siųsti sausumos pajėgas, sakydami, kad pietiniame mieste yra keturi „Hamas“ batalionai, kuriuos reikia išformuoti.

Izraelio ir „Hamas“ karas kilo po palestiniečių kovotojų spalio 7-osios išpuolio Izraelio pietuose, kai žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių gyventojų, rodo oficialūs duomenys.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 125, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 37 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo daugiau kaip 35 tūkst. žmonių, daugiausia moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas