Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 12 /2022 10 13

Ant V.Putino tėvų kapo raštelį palikusiai moteriai skirta namų arešto bausmė

Sankt Peterburgo miesto gyventojai Irinai Tsybanevai skirtas namų areštas dėl raštelio, palikto ant Rusijos prezidento Vladimiro Putino tėvų kapo, skelbia nepriklausomas žiniasklaidos kanalas „Meduza“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Spalio 12 d. Sankt Peterburgo Primorsko rajono teismas 60 metų vietos gyventojai Irinai Cybanevai skyrė namų areštą dėl kaltinimų kapavietės išniekinimu skleidžiant politinę ar ideologinę neapykantą, praneša portalas „Meduza“. Byla buvo iškelta dėl jos palikto raštelio ant Rusijos prezidento Vladimiro Putino tėvų kapo. Didžiausia bausmė pagal šį straipsnį – penkeri metai laisvės atėmimo.

Apie incidentą pranešė I.Tsybanevos sūnus Maksimas Tsybanevas.

Pasak jo, 60-metė jo motina spalio 6 dieną apsilankė kapinėse, kur palaidoti V.Putino tėvai, ir ant kapo paliko raštelį.

Kas yra raštelyje, nėra tiksliai žinoma. Tačiau moteris teigė, kad ten buvo užrašytas palinkėjimas mirti.

„Nežinoma, kas tiksliai buvo parašyta raštelyje. Bet ji sakė, kad tai buvo „mirties palinkėjimas“, – apie motinos raštelį sako jos sūnus. Tačiau daugiau detalių nepateikė.

Spalio 10 dienos rytą į I.Tsybanevos buto duris pasibeldė pareigūnas, moteris buvo nuvežta į policijos nuovadą. Galiausiai antradienį, spalio 11 dieną, šešiasdešimtmetė moteris buvo nuvežta į Primorsko rajono teismą.

Pasak valstybės paskirto I.Tsybanevos advokato Sergejaus Trusovo, byla jai iškelta pagal Baudžiamojo kodekso 244 straipsnio 2 dalies „b“ punktą – ji kaltinama kapo išniekinimu iš neapykantos.

Kol bus vykdomas tyrimas, pasak advokato, prašoma I.Tsybanevą suimti.

Visgi antradienį teismas tyrimą vykdančių pareigūnų prašymo nenagrinėjo, ir moters suėmimas buvo pratęstas 48 valandoms.

Kas yra raštelyje, nėra tiksliai žinoma. Tačiau moteris teigė, kad ten buvo užrašytas palinkėjimas mirti.

Tuo metu „Laisvosios Europos radijas / Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) savo tinklalapyje skelbia, kad I.Tsybaneva gali būti nuteista kalėti iki penkerių metų.

Tinklalapis primena, kad rugsėjo pabaigoje prie to paties Rusijos prezidento tėvų kapo buvo padėtas puslapis iš mokyklinio dienoraščio su žinute: „Brangūs tėvai! Jūsų sūnus elgiasi siaubingai! Jis praleidinėja istorijos pamokas, mušasi su bendraklasiais, grasina susprogdinti mokyklą! Imkitės tinkamų priemonių!“

Tai buvo suprasta kaip užuomina į vasario mėnesį V.Putino pradėtą karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas