Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kritiką homofobiškiems užrašams ant sienos Lenkijoje sumuštas žurnalistas

Ketvirtadienį Lenkijoje esančiame Vroclavo mieste buvo smarkiai sumuštas žurnalistas. Vyras užsipultas dėl kritikos homofobams, rašo Wyborcza.pl.
Vaivorykštės vėliava
Vaivorykštės vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Buvau sumuštas, nes atkreipiau dėmesį į homofobiškus užrašus: tipas manęs paklausė, ar man jis [užrašas] nepatinka. Pasakiau, kad taip, ir buvau sumuštas. Man grasino mirtimi ir kad visus mus sugaudys“, – rašė Przemysławas Witkowskis savo feisbuko paskyroje. Žurnalistas taip pat pasidalino sumaitoto veido nuotraukomis.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Lenkijoje sumuštas žurnalistas Przemysławas Witkowskis
Asmeninio archyvo nuotrauka/Lenkijoje sumuštas žurnalistas Przemysławas Witkowskis

Po užpuolimo P.Witkowskis situacijos pakomentuoti negalėjo dėl ištinusio veido.

„Dabar jis negali kalbėti, nes visas ištinęs, – paaiškino Anna Hoss, žurnalisto draugė, su kuria vyras leido laiką, kai buvo užpultas. – Važinėjomės dviračiais. Kai privažiavom Trzebnickio tiltą, pamatėme, kad Odros pakrantėje esanti nauja mūrinė siena yra aprašinėta užrašais: „Stop pedofilams ir LGBT, reaguokit“. Apie tai pasikalbėjome važiuodami dviračiais. Przemekas pastebėjo, kad tarp tų užrašų yra „Autonominių nacionalistų“ ženklai.

Pakeliui pasirodė grupė vyrų. Privažiavę tiltą supratom, kad toliau palei Odrą važiuoti negalim, nes nuvažiuosim į Biskupiną. Nusprendėm apsisukti.“

Kol P.Witkowskis apsuko savo dviratį, mergina jau buvo nuvažiavusi. Sustojusi netoliese esančioje degalinėje moteris nutarė palaukti draugo, tačiau jis ilgą laiką nepasirodė.

„Kai atvažiavo, jo veidas buvo sudaužytas, nosis perskelta, sumuštos akys ir stipriai kraujavo“, – pasakojo A.Hoss.

Anot P.Witkowskio, jam atsisėdus ant dviračio prie sienos jį prirėmė jaunuolis ir paklausė, ar jam patinka užrašai ant sienos. Išgirdęs neigiamą atsakymą, jis užpuolė žurnalistą ir pradėjo jį mušti.

„Iš pradžių rankomis, o kai nukritau, kojomis. Neatsimenu tiksliai, nes buvau apstulbęs. Tai buvo paprasti smūgiai, nors gal jis ir mokėjo kokių kovos menų. Bandžiau gintis, bet nukritau“, – auka pranešė savo darbovietei.

Vroclavo meras: mieste nėra vietos homofobams

Užpuolimas įvyko 18 val vakaro, tačiau policininkai įvykio vietoje pasirodė 20 valandą.

Žurnalistą nugabenus į ligoninę paaiškėjo, kad jam lūžo nosis.

Penktadienį Vroclavo meras Jacekas Sutrykas pasmerkė užpuolimą: „Noriu pasakyti visiems homofobams, „teisingiems lenkams“ ir neofašistams, kad Vroclavas nėra jūsų namai“.

Praėjusį savaitgalį Lenkijoje, Bialystoke vykusias „Pride“ eitynes priešiškai nusiteikę žmonės apmėtė akmenimis, o trečiadienį vienas Lenkijos provyriausybinis konservatyvusis savaitraštis pradėjo platinti prieš LGBT bendruomenę nukreiptus lipdukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai