Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už protestą prieš karinę mobilizaciją Rusijoje įkalinti du buvę valstybės pareigūnai

Rusijos teismas dviem buvusiems pareigūnams pirmadienį skyrė 19 metų įkalinimo bausmes už tai, kad protestuodami prieš karinę mobilizaciją jie į miesto rotušės pastatą mėtė Molotovo kokteilius, pranešė Rusijos naujienų agentūros.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis nuosprendis yra griežčiausia iki šiol skirta bausmė už tokio pobūdžio išpuolius, kurių nuo tada, kai Rusija pradėjo karinę kampaniją Ukrainoje, buvo dešimtys.

Praėjusių metų rugsėjį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją pajėgoms Ukrainoje sustiprinti, todėl vyrai pradėjo masiškai bėgti iš šalies, kad išvengtų siuntimo į fronto liniją.

Buvęs Nacionalinės gvardijos pareigūnas Romanas Nasrijevas ir nepaprastųjų situacijų ministerijoje dirbęs Aleksejus Nurijevas buvo nuteisti už spalio 22 dieną įvykdytą išpuolį nedideliame Bakalo miestelyje pietinėje Čeliabinsko srityje.

Karinis teismas nustatė, kad jie, priklausydami organizuotai grupei, įvykdė teroro aktą, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Jie išdaužė rotušės pastato langą ir pro jį į vidų įmetė kelis Molotovo kokteilius. Nukentėjusiųjų nebuvo, o pastatui didelės žalos nepadaryta.

Vyrai neneigė savo veiksmų, tačiau atmetė kaltinimus terorizmu. Jie teigė norėję protestuoti prieš Maskvos puolimą Ukrainoje.

„Aš tik norėjau parodyti, kad mūsų mieste yra žmonių, nepritariančių mobilizacijai ir „specialiajai karinei operacijai“ (Ukrainoje)“, – nevyriausybinė organizacija „Zona Solidarnosti“ citavo R.Nasrijevo žodžius, pasakytus teismo proceso metu.

Abu draugai grojo roko grupėje, nurodė Rusijos naujienų agentūros.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, panašių išpuolių su Molotovo kokteiliais prieš viešuosius pastatus buvo dešimtys, tačiau kaltinimai buvo švelnesni.

Siekdamas nutildyti karo kritikus Kremlius sugriežtino įstatymus.

Šimtai aktyvistų ar paprastų piliečių, išreiškusių savo nepritarimą invazijai, buvo nubausti piniginėmis ar laisvės atėmimo bausmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas