Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už skundus – į psichiatrijos ligoninę

Kinijos rytuose esančio miesto Chintai valdžia grobia jos darbu nepatenkintus ir besiskundžiančius miestiečius ir uždaro į psichiatrijos ligoninę, praneša šalies laikraštis.
Psichika
Psichika / Photos.com nuotr.

Kaip rašo BBC, pagrobti žmonės būdavo uždaromi psichiatrijos centruose, kol iš jų būdavo išgaunami apgailestavimai, rašo „Pekino naujienos“.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad taip pasielgta buvo su mažiausiai 18 žmonių, kurie bandė dėl miesto valdžios atstovų darbo pasiskųsti aukštesnėms instancijoms.

Taip pat pranešama, kad kai kurie iš sulaikytųjų buvo per prievartą girdomi stipriomis narkotinėmis medžiagomis.

Kai pasiskundė dėl nuniokotos ūkio žemės netoli gimtojo kaimo, Sun Fawu buvo priverstas 20 dienų praleisti psichiatrijos ligoninėje. Vyrui taip pat jėga buvo brukami narkotikai, praneša minėtas laikraštis. S.Fawu paleistas tik išgavus pažadą daugiau nesiskųsti.

Pranešama, kad dar vienas vyras prieš dvejus metus policijos buvo išsiųstas į Chintai miesto psichinių sutrikimų ligoninę, kai įsivėlė į ginčus dėl žemės. Teigiama, jog vyras vis dar uždarytas ligoninėje.

Vietos valdininkai Kinijoje dažnai bando apsisaugoti nuo gyventojų skundų. Žmogaus teisių aktyvistai seniai kaltina Kiniją priverstiniu jos piliečių uždarymu į psichiatrijos ligonines.

Kai kurie vietos gyventojai prieš savo valią įkalinami daugeliui metų, o formalūs kaltinimai jiems taip ir nepateikiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito