Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užlietame Tailando urve vis dar yra aštuoni vaikai: tęsiama pavojinga gelbėjimo operacija

Tailande pirmadienį prasidėjo antras jaunųjų futbolininkų komandos evakavimo iš užlieto urvo etapas, pranešė Tailando valdžios atstovai, praėjus dienai po to, kai iš tunelių komplekso buvo išvesti keturi berniukai, praleidę po žeme daugiau kaip dvi savaites.
Gelbėjimo operacija Tailande
Gelbėjimo operacija Tailande / „Scanpix“/AP nuotr.

Čiang Rajaus provincijos gubernatoriaus pareigas einantis Narongsakas Osatanakornas paskelbė, kad antroji operacijos fazė prasidėjo 11 val. (7 val. Lietuvos laiku) ir pridūrė, kad vietos valdžia „per artimiausias kelias valandas tikisi išgirsti gerų žinių“. Urve tebėra įstrigę 9 žmonės.

Gelbėtojai skuba išvesti iš požeminės ertmės likusius 11–16 metų amžiaus berniukus ir jų trenerį, nes į kalnuotą regioną Čian Rajaus šiauriniame pakraštyje keliauja naujos musoninės liūtys.

Pasak valdininkų, nepaisant smarkaus lietaus praeitą naktį, vandens lygis urve, iš kuriuo darbuotojai nuolat siurbia vandenį, nepakilo.

Keturių berniukų, sėkmingai išvestų iš urvo sekmadienį po skubios ir pavojingos operacijos, per kurią jiems teko nardyti požeminio komplekso siaurais ir vingiuotais kanalais, būklė yra gera.

Vis dėlto jų sveikatą šiuo metu ligoninėje tikrina medikai, berniukams kol kas neleidžiama dėl infekcijų pavojaus artintis prie artimųjų, su kuriais jie dabar bendrauja per stiklo pertvarą.

VIDEO: Tailando urve įstrigę ir narų surasti vaikai juokėsi į kamerą – jų sveikata gera

Vidaus reikalų ministras Anupongas Paojinda anksti pirmadienį informavo, kad tie patys narai, kurie sekmadienį dalyvavo gelbėjimo operacijoje, išves ir likusius jaunuolius, nes jie susipažinę su sąlygomis urve ir žino, ką daryti. Pasak ministro, palei povandeninį išėjimo maršrutą būtina įrengti naujus oro rezervuarus.

Ministras pirmininkas Prayuthas Chan-ocha ketina vėliau pirmadienį aplankyti gelbėjimo operacijos vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas