Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Orbanas – apie V.Zelenskio idėjas: daugiau nei bauginančios

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pavadino Ukrainos planą prašyti ginklų ir saugumo garantijų iš Vakarų „daugiau nei bauginančiu“.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas / 15min koliažas

„Esu vienas iš tų, kurie ragina Europos Sąjungą keisti dabartinę strategiją. Europos Sąjunga į šį karą įsitraukė turėdama blogai organizuotą, blogai įgyvendintą ir apskaičiuotą strategiją, už kurią didžiausia atsakomybė tenka Komisijos pirmininkei“, – teigė V.Orbanas, turėdamas omenyje Ursulą von der Leyen.

„Mes pralaimime šį karą, todėl strategija neveikia. Tačiau tai nereiškia, kad mums reikia daugiau karo, pavojingesnių ir ilgo nuotolio ginklų – tai reiškia, kad turime pereiti nuo karo strategijos prie taikos strategijos. Mums reikia paliaubų ir taikos derybų!“ – aiškino Vengrijos vadovas, kurį cituoja leidinys „Politico“.

V.Orbanas pridūrė, kad ragins Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą ir Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną „visos ES vardu“ kuo greičiau pradėti derybas su Maskva, kad „būtų rasta išeitis iš šios padėties“.

V.Orbanas vėl blokavo ES sprendimą ir verčia laukti D.Trumpo perrinkimo

Tuo pačiu V.Orbanas vėl blokavo Europos Sąjungos pastangas pakeisti sankcijų Rusijai režimą, o tai yra būtinas žingsnis, kad JAV galėtų reikšmingai prisidėti prie 50 mlrd. JAV dolerių paskolos Ukrainai, rašo naujienų agentūra „Bloomberg“.

ES susidūrė su gerai pažįstama kliūtimi, nes V.Orbanas per ES aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje atsisakė nusileisti, pasak su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, ir tęsėjo savo pažadus atidėti bet kokį sprendimą iki JAV rinkimų.

V.Orbanas tvirtai remia respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą, kuris kritikavo JAV finansavimą Ukrainai ir teigė, kad sieks greito susitarimo su Rusija – Vengrijos vadovas laikosi tokios pat pozicijos.

ES nori pakoreguoti savo sankcijas, kad būtų atsižvelgta į JAV reikalavimus nustatyti stabilesnį režimą, kuris leistų Vašingtonui suteikti didesnę planuojamos paskolos Ukrainai dalį, padengtą pelnu, gautu iš įšaldyto Rusijos centrinio banko turto.

Norint pakeisti bloko sankcijas, reikia vieningo sutarimo, o kol kas V.Orbano veto veiksmingai padidina ES naštą, susijusią su pagalbos Ukrainai planu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito