Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Orbano spaudos konferenciją pertraukė įsiutęs aktyvistas: svaidė į jį banknotus ir išvadino parsidavėliu

Vengrijos opozicinės partijos aktyvistas ir savivaldybės tarybos narys antradienį nutraukė spaudos konferenciją Prancūzijos Strasbūro mieste, kai premjeras Viktoras Orbanas dėstė savo planus šešis mėnesius trunkančiam Vengrijos pirmininkavimui Europos Sąjungai, skelbia naujienų agentūra „Associated Press“ (AP).

Teigiama, kad aktyvistas Martonas Gyekiczkis nutraukė V.Orbano kalbą, kai šis aiškino apie nepritarimą imigracijai, pribėgo prie tribūnos, kurioje sėdėjo premjeras, ir metė į jį krūvą banknotų.

„Už kiek pardavėte šalį? Už kiek pardavėte šalį, pone ministre pirmininke?, – šaukė aktyvistas. – Jis pardavė Vladimirui Putinui, jis pardavė Xi Jinpingui!“

VIDEO: Pamatykite patys: aktyvistas per spaudos konferenciją apšaukė V.Orbaną ir mėtė į jį banknotus

Suirutė įvyko tuo metu, kai V.Orbanas trečiadienį turėjo kreiptis į Europos Parlamentą, Vengrijai šešis mėnesius rotacijos tvarka pirmininkaujant blokui. Jo vyriausybė jau seniai nesutaria su Europos Sąjunga dėl, jos vertinimu, demokratinių teisių ribojimo šalyje ir vis Budapeštas vis dažniau sulaukia kritikos dėl glaudžių santykių su autokratinėmis valstybėmis, tokiomis kaip Rusija ir Kinija.

Aktyvistas M.Gyekiczkis, kurį apsaugos darbuotojas pargriovė ant žemės ir išvedė iš patalpos, yra Vengrijos Demokratinės koalicijos partijos narys ir Budapešto priemiesčio vietos tarybos narys.

Šios partijos pirmininkas, buvęs ministras pirmininkas Ference Gyurcsany, vėliau socialiniuose tinkluose parašė, kad „didžiuojasi“ M.Gyekiczkiu už jo veiksmus.

„Mes tai sakysime visur ir visada: Vengrija turi išdavikišką vyriausybę!“, – rašė jis.

Atsakydamas į aktyvisto išsišokimą, V.Orbanas pasiūlė „paaiškinimą apie Vengrijos politinę kultūrą“.

„Kai vengrų politikas sako kitam politikui, kad jis yra niekšas, mūsų kultūroje tai reiškia tik tiek, kad „aš su tavimi nesutinku“, – pareiškė jis.

„Reuters“/„Scanpix“/Aktyvistas pertraukė V.Orbano spaudos konferenciją
„Reuters“/„Scanpix“/Aktyvistas pertraukė V.Orbano spaudos konferenciją

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje V.Orbanas taip pat apgailestavo dėl, jo nuomone, smunkančios ES ekonomikos ir atsiliekančio konkurencingumo nuo Jungtinių Valstijų ir Kinijos, sakydamas, kad, jo nuomone, tai yra „rimčiausias iššūkis, su kuriuo turime susidurti“.

Jis taip pat pasisakė prieš neseniai priimtus ES tarifus Kinijoje gaminamoms elektrinėms transporto priemonėms ir pasisakė prieš imigraciją, dėl kurios, jo teigimu, naikinama ES bevizė Šengeno erdvė, nes tokios šalys kaip Vokietija, Austrija, Italija ir Slovėnija prie savo sienų įvedė laikinus pasienio patikrinimus.

„Šie pavieniai bandymai iš tikrųjų sugriaus Šengeno sistemą“, – pareiškė V.Orbanas ir pasiūlė reguliariai rengti Šengeno aukščiausiojo lygio susitikimus, kuriuose šalys narės galėtų susitikti ir aptarti sienų politiką.

„Mums reikia didelio, bendro sprendimo“, – prabrėžė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas