Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22 /08 23 10:29

V.Putinas atsiribojo nuo bet kokios atsakomybės dėl Kursko: įvardijo kaltuosius

Saugumo klausimai Kursko srityje, kur Ukrainos kariuomenė kontroliuoja daugiau kaip 90 gyvenviečių ir 1 000 kvadratinių kilometrų teritorijos, yra jėgos struktūrų problema. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tai pareiškė ketvirtadienį per pasitarimą dėl padėties pasienio regione.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kalbant apie saugumo klausimus, tai yra problemos, patenkančios į jėgos struktūrų institucijų atsakomybės zoną“, – sakė V.Putinas, kreipdamasis į Kursko, Belgorodo ir Briansko sričių gubernatorius bei vyriausybės narius.

„Tikiuosi, kad <...> užsimezgė vietos, regioninės valdžios, vyriausybės, jėgos struktūrų bendradarbiavimas, kuris taip pat atliks teigiamą vaidmenį siekiant čia užsibrėžtų tikslų“, – pridūrė Rusijos vadovas.

Ankstesniame panašiame susitikime, vykusiame rugpjūčio 12 d., V.Putinas pareikalavo „išstumti priešą“ iš Rusijos teritorijų, dėl įsiveržimo apkaltino Vakarus ir pažadėjo duoti „tinkamą atsaką“ Ukrainos pajėgoms. Per dešimt nuo to laiko praėjusių dienų Ukrainos kariuomenė bent pusantro karto padidino savo kontroliuojamą teritoriją Kursko srityje: rugpjūčio 12 d. ji buvo vertinama 800 kvadratinių kilometrų, o rugpjūčio 20 d. Ukrainos pajėgų vadas sakė, kad ji jau siekia 1 263 kvadratinius kilometrus.

Susprogdinus tiltus per Seimo upę, dar apie 570 kvadratinių kilometrų gali būti kontroliuojama Ukrainos, be to, mažiausiai 3 000 rusų karių gresia apsuptis, rašo „Bild“.

Privertė V.Putiną susinervinti

Ukrainos puolimas Kursko srityje, kuris buvo didžiausia užsienio kariuomenės invazija į Rusijos teritoriją nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, sukrėtė Rusijos vadovybę ir privertė V.Putiną susinervinti, „The Moscow Times“ sakė šaltiniai tarp dabartinių Kremliaus pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas